Suriye'de kimyasal silah iddiası devam ediyor

/ Kaynak: AA
Suriye'de kimyasal silah iddiası devam ediyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi, Esad'ın, muhaliflerin üzerinde kimyasal silah kullanması sonucu çok kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini iddia etti.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), rejim güçlerinin, kentte muhaliflerin yoğun olduğu Halidiye bölgesini kimyasal silah kullanması sonucu çok sayıda kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini ileri sürdü. Gazlardan etkilenenlerin bölgedeki sahra hastanelerinde tedavi altına alındığını ifade eden LCC, güvenlik güçlerinin iki günden bu yana yönetim karşıtlarının bulunduğu bölgeleri çeşitli silahlarla vurmaya başladığını belirtti. Muhaliflerin yaşadığı bölgelerde acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu aktaran LCC, Esed güçlerinin, muhaliflerin yaşadığı bölgelere tıbbi malzeme ve temel insani ihtiyaçların girmesine izin vermediğini dile getirdi. Halidiye bölgesinde Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birlikler ile Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığına değinen LCC, kentin birçok bölgesinin Esed güçleri tarafından kuşatıldığını ve kentte insani dram yaşandığını ifade etti.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...