Suriye sınırında büyük operasyon emri

/ Kaynak: AA
Suriye sınırında büyük operasyon emri

GÜNDEM Haberleri  / AA

Suriye'de PYD ile diğer gruplar arasında Ramazan Bayramı'nda ilan edildiği belirtilen 3 günlük ateşkes sona erdi.

Gruplar arasında henüz bir çatışma çıkmasa da "ellerin tetikte olduğu" belirtiliyor. Suriye'de Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgede, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile diğer silahlı gruplar arasında Ramazan Bayramı'nda ilan edildiği belirtilen 3 günlük ateşkes sona erdi. Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Nasır Hacı Mansur, bölgede herkesin yoğun şekilde silahlandığını ve hazırlık yaptığını söyledi. Çatışmalarda en çok sivillerin zarar gördüğünü ifade eden Dr. Nasır, "Birileri ısrarla Arap-Kürt savaşı çıkartmak istiyor" dedi. Ramazan Bayramı vesilesiyle sakin 3 gün geçirdiklerini belirten Dr. Nasır, şunları söyledi: "Kaçırılan, öldürülen insanlar oldu. Özellikle Til Aren ve Til Hasıl beldelerinde birçok ev yakıldı. Kürtlerin yaşadığı yerler, Suriye'nin diğer bölgelerine göre çok daha sakin ve istikrarlı yerleşim birimleridir. Ama birileri, bundan rahatsız oldu ve Şii-Sünni savaşına, bir de Arap-Kürt çatışması eklemek istediler. Kürtler, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile savaşmak istemiyor. Bizimle, onlar arasında devam eden görüşmeler var. Umarım olumlu sonuç alınır."
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Dr. Nasır'ın dile getirdiği PYD-ÖSO diyalogunu, çatışmaların son bulması için silahlı gruplar arasında arabuluculuk yapan Anter Nasan da doğruladı. PYD'nin silahlı kanadı ile El Nusra cephesi arasındaki şiddetin ardından Kürtlerin bazı yerleri ele geçirmesi üzerine ÖSO'nun da savaşa müdahil olma yönünde yaptığı açıklamaları hatırlatan Nasan, "ÖSO ile PYD arasında çatışma çıkmasını kimse arzulamıyor. Bunun için yürüttüğümüz görüşmeler var. Bugüne kadar Minbec bölgesi başta olmak üzere arabulucu bazı arkadaşlarla ÖSO temsilcileriyle buluştuk. Rejim karşıtı grupların birbirleriyle çatışmaması gerektiğini taraflara ilettik" diye konuştu.
Bölgede şiddet olaylarının yeniden başlaması ihtimali sivil halk arasında büyük tedirginliğe yol açıyor. Özellikle Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşı tarafındaki Suriye'nin Talabyad ilçesi "diken üstünde". Zira bir ayı aşkın bir süredir Talabyad ve Rasulayn'da şiddetli çatışmalar yaşandı.


SINIRDA BÜYÜK OPERASYON
Öte yandan Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin, Suriye sınırındaki "terör gruplarına" yönelik geniş çaplı operasyon yapılması talimatı verdiği bildirildi.
Irak resmi televizyon kanalı El Irakiye'de yer alan haberde, Maliki'nin, El Enbar, El Cezire ve Musul Operasyonlar Komutanlığı'na, Suriye sınırındaki El Cezire bölgesinde geniş çaplı operasyon başlatılması talimatı verdiği belirtildi. Operasyonlarda, sınır bölgesindeki terör grupları ile sığınaklarının hedef alınacağı kaydedildi.
Irak'ın çeşitli kentlerinde bayram boyunca meydana gelen bombalı saldırılarda 69 kişi ölmüş, 250'den fazla kişi de yaralanmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...