Suriye sınırında askeri hareketlilik

/ Kaynak: İHA
Suriye sınırında askeri hareketlilik

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı bünyesindeki zırhlı araçlar ile top ve füze rampaları, Suriye sınırına sevk edilmeye başlandı.

İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugayı Şehit Ahmet Tor Kışlası'ndan saat 16.45 sıralarında Suriye sınırına askeri araç sevkıyatı yapıldı. 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı'nın da içerisinde bulunduğu araçlar ile top ve füze rampaları, kent merkezinden geçip, uluslararası E91 Karayolundan sınıra doğru yola çıktı. Gece yarısı da askeri hareketlilik devam etti. nbsp;Teğmen Ahmet Tor Kışlası'ndan çıkan yaklaşık 30 askeri araç ve silahlarıyla birlikte çok sayıda asker, Suriye sınırına konuşlandırıldı. Askeri unsurların, Suriye sınırındaki Cilvegözü Sınır Kapısı, Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerinde konuşlandırılacağı öğrenildi. nbsp;

REYHANLI ÇADIR KENTİNDEKİ GÖÇMENLER ŞANLIURFA'YA SEVK EDİLİYOR nbsp;

Bu arada, sınırdaki askeri hareketlilik dolayısıyla, Suriye sınırına en yakın bölge olan Reyhanlı ilçesindeki çadır kentte kalan çok sayıda Suriyeli sığınmacı, minibüs ve otobüslerle Şanlıurfa'ya nakledildi. Suriyelilerin nakil işlemleri sırasında geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...