Sur'da yasağın kaldırıldığı mahallede oturanlar evlerine döndü

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Sur'da yasağın kaldırıldığı mahallede oturanlar evlerine döndü

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde kaymakamlık tarafından Gazi Caddesi'nin tamamı, Cevatpaşa ile Dabanoğlu Mahallesi'nin 4 sokağında sokağa çıkma yasağının bugün saat 08.00'den itibaren kaldırıldı.

Yasağın kaldırılması üzerine çok sayıda kişi evlerine dönerken, bazıları da kullanılabilir eşyalarını taşıdı. Sur İlçesi'nin Fatihpaşa, Dabanoğlu, Savaş, Hasırlı, Cevatpaşa ile Cevat Yılmaz olmak üzere 6 mahallesinde PKK'lı grupların etkisiz hale getirilmesi, kazılan hendek ve barikatların kaldırılması amacıyla 2 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile başlatılan operasyonlar, 10 Mart 2016 tarihinde sona erdi. Sur Kaymakamlığı da, Gazi Caddesi ile Cevatpaşa Mahallesi'nin tamamı, Dabanoğlu Mahallesi'nin Maragos, Miras, Süleyman Nazif ve Varol olmak üzere 4 sokağında, bugün saat 08.00'den itibaren sokağa çıkma yasağını kaldırıldığını açıkladı.
Yasağın kaldırıldığının duyulması üzerine, operasyonlardan önce evlerini terk eden ve işyerlerini kapatanlar, güvenlik güçleri tarafından kontrollü olarak mahalleye alındı. Yapılan kimlik kontrolü ve üst aramasından sonra Gazi Caddesi'ne giren esnaf, işyerlerini açıp temizlik çalışması yaptı. Yasak esnasında sokaklarda biriken çöpler de belediye ekipleri tarafından temizlenmeye başlandı. Yasağın devam ettiği mahallelerin giriş sokakları güvenlik güçleri tarafından beyaz perdelerle kapatıldı. Evlerine girebilenler kullanılabilir ev eşyalarını alarak mahalleden çıkarmaya çalıştı. 
Operasyonların düzenlediği bölgede tahrip olan evlerin moloz ve hafriyatları, Devlet Su İşleri ile Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait iş makineleri ve araçlarıyla ilçe dışına çıkarma çalışmaları devam ediyor. 
Sur Kaymakamlığı tarafından dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, bombalı tuzaklamaların imha edilmesi ve alanın vatandaşların güvenli bir şekilde kullanımına uygun hale getirilmesi amacıyla, 5 mahallede arama-tarama faaliyetlerinin devam ettiği için buradaki sokağa çıkma yasağının bir süre daha devam edeceğini duyurdu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...