Sur’da son 30 metre

Düzenleyen:
Sur’da  son 30  metre

GÜNDEM Haberleri

“Sur’un içerisinde kalanlar ve dışarı çıkanlarla birlikte yaklaşık 5 bin aileye toplam 10 milyon 769 bin lira nakdi yardım yapıldı.”

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur’da yürütülen operasyonlar hakkında bilgi verdi. Aksoy’un konuşması özetle şu şekilde, “6 mahalledeki sıkıntılı bölgenin yüzde 98’lik kısmı temizlendi. Sadece yüzde 2’lik bir kısım kaldı. Bugüne kadar 7 çukur kapatıldı, 271 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi, 204 barikat da kaldırıldı. Sur’un Savaş Mahallesi’nde yoğunlaşan operasyonlarda teröristler ile güvenlik güçleri arasındaki mesafe her geçen sürede daralıyor. Çatışmalar sırasında güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasındaki mesafe zaman zaman yaklaşık 30 metreye kadar düştü. Yasağın olduğu süre boyunca 4 bin 500 ailemiz ilçeden ayrıldı. Hiç kimseyi açıkta ve soğukta bırakmayız diye 104 aileyi otellerde misafir ediyoruz. Taşınan ailelere ocak ve şubat ayında biner lira yardım yaptık. Sur’un içinde kalan ve dışarı çıkan aileye, toplam 10 milyon 769 bin lira nakdi yardım yapıldı.” 
PATLAMADA 1 ÖLÜ
Bu arada, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtindeki iki katlı bir evin giriş katında, dün akşam bir patlama oldu. Evde bulunan 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Yaralılardan 7 yaşındaki bir çocuğun sağlık durumu ise ağır. Olay yerinde örgüt adına yol kesme eylemine katılmaktan aranan Lice doğumlu E.Y.’ye (19) ait bir kimlik bulundu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...