Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar hayatlarını birleştirdi

Düzenleyen:
Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar hayatlarını birleştirdi

GÜNDEM Haberleri

Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar çifti ihtişamlı bir merasimle evlendi. Erdoğan, kızını “Sümeyye’ye çocukken ‘ceylanım’ derdim, şimdi bir ceylan gibi yuvadan ayrılıyor” diyerek uğurladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile iş adamı Selçuk Bayraktar, dün muhteşem bir merasimle dünya evine girdi. İstanbul Küçükçekmece’deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen düğün için geniş emniyet tedbirleri alındı, bazı yollar trafiğe kapatıldı. Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar çifti, ilk olarak sabah saatlerinde çiçeklerle süslemiş gelin arabasıyla Tarabya’daki Huber Köşkü’nden yola çıktı. Gelin arabasını Selçuk Bayraktar kullanırken, Sümeyye Erdoğan’ın yan koltukta oturduğu görüldü. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve ailesi ile birlikte Huber’den ayrılarak düğünün yapılacağı yere helikopterle ulaştı.

6 BİN SEÇKİN DAVETLİ

Düğünün başlayacağı saat 15:00 sıralarında Küçükçekmece, tarihi bir kalabalığa şahitlik etti. Aralarında yurt dışından isimlerin de olduğu 6 bine yakın seçkin davetli, turkuaz renkli halıdan geçerek salona giriş yaptı. Davetlileri kapıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile kardeşi Mustafa Erdoğan karşıladı. Tehirli başlayan merasimde, ilk olarak Kur’an-ı kerim okundu. Ardından Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar çifti salona Cem Karaca’nın ‘Bu son olsun’ isimli şarkısıyla, alkışlar eşliğinde girdi. Beyaz çiçeklerle süslenen salonda çiftin hayatlarının anlatıldığı hatıra filmi barkovizyondan gösterildi. Nikahı ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı. 

Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar hayatlarını birleştirdi

DEVLETİN ZİRVESİ ŞAHİT OLDU

Nikah şahitliklerini 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptı. Gül, evlilik cüzdanını Sümeyye Erdoğan’a verdi. Merasimde Cumhurbaşkanı Erdoğan da duygusal bir konuşma yaptı. Erdoğan, “Sümeyye’ye çocukken ‘ceylanım’ derdim, ‘gözümün nuru’ derdim. Şimdi bir ceylan gibi yuvadan ayrılıyor” dedi.

Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar hayatlarını birleştirdi

DÜĞÜN HER KESİMİ BULUŞTURDU

Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar’ın hayatlarını birleştirdiği merasime; siyaset, iş ve sanat camiasından çok geniş bir iştirak gerçekleşti. Yurt içinden ve yurt dışından gelen 6 bin davetlinin arasında  Bakanların yanı sıra, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sanatçı Orhan Gencebay, Cengiz Kurtoğlu ve çok sayıda isim yer aldı. Yurt dışından katılan isimler arasında Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da vardı. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören ve eşi Aslıhan Ören de düğüne katılan davetliler arasındaydı.

Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar hayatlarını birleştirdi

ŞIRNAK'TAN DÜĞÜN HEDİYESİ

Güneydoğu’da PKK’yla çarpışan askerler, Selçuk Bayraktar’a “Selçuk abi mutluluklar, Şırnak’tan selamlar. Bursa/JÖH” diye meaj gönderdi. Bayraktar ise Twitter hesabından bu pankartlı mesajı paylaşarak, “Şırnak’ta operasyon nedeniyle nikaha gelemeyen kahraman kardeşlerim en güzel hediyeyi yollamış” yazdı. Sümeyye Erdoğan ise twitter hesabından “Bu mutlu günümüzde tebriklerini ileten, tüm dostlara en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, hayır dualarını bekliyorum” mesajını paylaştı.  

Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar hayatlarını birleştirdi

"BİZİM ÇOCUKLARIMIZ"

Gül, nikahta yaptığı konuşmada, “Arkadaşlarımızın çocukları bizim çocuklarımızdır. Birbirilerine çok yakıştılar. Eminim ki örnek bir aile olacaklardır” dedi. Abdullah Gül, “Rütbeler ve makamlar ne olursa olsun babalar ve anneler olarak bu heyecanı taşıyorlar” diye konuştu.

Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar hayatlarını birleştirdi

ÇİFTİN HAYATLARI FİLM OLDU

Nikah töreninde , Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar’ın hayatlarının konu edildiği kısa film, barkovizyonda gösterildi. Sümeyye Erdoğan’ın babasıyla olan çocukluk fotoğrafları ve okul yıllarına ait detaylarla başlayan kısa filmde, Erdoğan’ın başörtüsü yasağı sebebiyle imam hatip eğitimini Trabzon Araklı’da tamamlamak zorunda bırakılışı da dile getirldi. Indiana Üniversitesi’nde master, London Schools of Economics’te yüksek lisans yapan Sümeyye Erdoğan’ın binicilik sporuyla ilgilendiği, kemana karşı büyük bir ilgisi olduğu ve bungee jumping yaptığına da kısa filmde yer verildi. Filmde, Selçuk Bayraktar’ın lise yıllarından üniversite ve iş yaşamına kadar geçen süreçte insansız hava araçlarını (İHA) yapma hayali anlatılıyor.  İTÜ Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olan Bayraktar, milli ve özgün insansız hava aracını üretmişti.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...