Süleyman Şah’a yeni türbe

Düzenleyen:
Süleyman Şah’a yeni türbe

GÜNDEM Haberleri

Suriye’deki iç savaş ve terör örgütü DEAŞ tehdidiyle 2015 yılında TSK’nın bir operasyonu ile sınıra yakın Eşme köyüne taşınan ve sade bir mimari ile inşa edilen Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu için ecdada yakışan proje yapılacak. Başbakanlığa bağlı TİKA bu konuda daha önce düğmeye basmıştı.

Buket GÜVEN ANKARA
Suriye’deki iç savaş ve terör örgütü DEAŞ tehdidiyle 2015 yılında TSK’nın bir operasyonu ile sınıra yakın Eşme köyüne taşınan ve sade bir mimari ile inşa edilen Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu için ecdada yakışan proje yapılacak. Başbakanlığa bağlı TİKA bu konuda daha önce düğmeye basmıştı. 1.5 yıl sonra hazırlanan proje çerçevesinde Süleyman Şah Türbesi şimdi Kubbet-üs Sahra ve Kanuni Sultan Süleyman Türbesi’nin birleşimi bir mimarı ile yeniden inşa edilecek. Proje çerçevesinde türbenin etrafını çevreleyen revaklı kısmında, Oğuzların 24 boyundan esinlenilerek 24 revak bulunacak. Yeni Türbe 24 kemerle de süslenecek. Ana yapıda pencerelerin sağ ve sol üst köşelerinde ikişer adet 16 Türk İmparatorluğu’nu sembolize eden ve Cumhurbaşkanlığı Forsu’nda da bulunan 16 köşeli yıldız yerleştirilecek. Proje çalışmaları devam eden 9 bin 500 metrekare alanda konumlanacak olan külliyede türbe-i şerif, mescid-i şerif, karakol, kültür merkezi, hizmet binası ve müştemilat binaları yer alacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...