Su altındaki değişim kamerada: Dere yatağında fay hattının oluşturduğu tahribat gözler önüne serildi

- Güncelleme:
GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş depremlerinin kıyı şeridinde yol açtığı tahribat, su altı kameralarıyla kaydedildi. Hatay'da kaydedilen görüntüler, dere yatağında fay hattının oluşturduğu tahribatı da gözler önüne sererken, bazı bölümlerinin yaklaşık 1 metre çöktüğünü gözlemlendi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 11 kentte büyük yıkıma yol açtı. Binlerce bina yerle bir oldu, en az 50 bin kişi hayatını kabetti. Yerin üstünde meydana gelen doğal tahribat kadar yer altında da büyük hareketlilik yaşandı. Hatay'ın kıyı şeridinde deprem sonrası meydana gelen tahribat, su altı kameralarıyla kaydedildi.

DEPREMLERİN KIYIDAKİ ETKİLERİ İNCELENİYOR

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; su altı belgesel yapımcısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan ve ekibi, depremlerin kıyıdaki etkilerini gözlemlemek için Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığının desteğiyle başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Daha önce Yayladağı ilçe sınırlarındaki Kel Dağı bölgesinde yaptıkları dalışla su altı mağarası "Büyük Mağara"nın depremlerde zarar görmediğini görüntüleyen ekibin sonraki durağı Samandağ, Arsuz ve İskenderun ilçeleri oldu.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma (DEGAK) timleri ile Keldağ Dalış Merkezi eğitmeni Mahmut İğde'nin de yer aldığı ekip, afetin izlerini görmek için Samandağ açıklarından başlayıp İskenderun Körfezi'ne kadar birçok noktada dalış yaptı.

Su altındaki değişim kamerada: Dere yatağında fay hattının oluşturduğu tahribat gözler önüne serildi

FAY HATTININ İZLERİ GÖRÜNTÜLENDİ

Kıyı şeridinde birçok alandan kopan kaya parçalarını saptayan Ceylan ve beraberindekiler, depremlerde yıkılan Arsuz Oteli'nin kıyısındaki dere yatağında fay hattının oluşturduğu tahribatı da görüntüledi. Ekibin, İskenderun ilçesindeki su altı çekimleri sırasında da balıkçı barınağının parçalanan ve büyük kısmı çöken mendireği kaydedildi. Ekip, İskenderun Limanı bölgesinde ise kıyı şeridinin bazı bölümlerininyaklaşık 1 metre çöktüğünü gözlemledi.

Su altındaki değişim kamerada: Dere yatağında fay hattının oluşturduğu tahribat gözler önüne serildi

"DEPREM SU ALTINI DA ETKİLEMİŞ"

Tahsin Ceylan, böyle bir ekiple çalışma yürütmekten mutluluk duyduğunu söyledi ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığına katkılarından dolayı teşekkür etti. Ceylan, "Denizdeki tahribat, karadaki kadar değil ancak deprem su altını da etkilemiş" dedi.

Dalış eğitmeni Mahmut İğde ise afetin su altındaki etkilerini görüntülemek için dalış yaptıklarını belirterek, "Bu dalışlarda Kel Dağı bölgesinde herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık ancak Arsuz ve İskenderun bölgelerinde depremin su altındaki izleri fazlaydı. İskenderun Balıkçı Barınağı ve kıyı şeridinin depremde yaklaşık 1 metre çöktüğünü görüntüledik" diye konuştu.

İğde, depremin yaralarının sarılmasının ardından kent turizmine katkı sağlamak için çalışmalara devam edeceklerini kaydetti. (AA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...