Stres de yok dershane de

Stres de yok dershane de
GÜNDEM Haberleri

SBS yerine 12 yazılı geliyor. Tek sınav stresi bitiyor. Yeni sistemle dershanelere de ihtiyaç olmayacak

Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) bu yıl son defa yapılmasının ardından merak konusu olan yeni sistemin nasıl olacağı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından kamuoyuna açıklandı. Öğrencilerin, ortaöğretim kurumlarına geçişlerinde tek bir sınava ve onun sonucuna bağlı olmasını ortadan kaldırdıklarına dikkat çeken Avcı "Yeni hiçbir sınav getirmiyoruz. Sene içerisinde zaten yapılmakta olan sınavlardan her dönemde birer tanesini, daha kontrollü bir biçimde yapacağız. Çocuklarımız yine sınıflarında o yazılıya girecekler. Sorular yine müfredattan sorulacak. Sınav stresi yaşamayacaklar, telafi mümkün olacak. Bu yazılı sınavları daha denetimli hâle getiriyoruz" diyerek yeni sistemin avantajlarını savundu.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni sistemle birlikte dershaneleri işaret ederek okulların alternatifi olarak görülen kurumlara artık ihtiyaç kalmayacağını kaydetti. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük ise, özel okulların ek bir sınav yapmayacağını söyledi.
İşte yeni sistemin ayrıntıları;
gt; 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi merkezi olarak gerçekleştirilecek.
gt; Sınavlar Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden yapılacak.
gt; Merkezi değerlendirmeler, her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak.
gt; Sorular 4 seçenekli çoktan seçmeli olacak ve yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek.
gt; Öğrenciler merkezi sınavlara olağanüstü haller dışında kendi okullarında girecek.
gt; Sınavda görevlendirilecek öğretmenler kendi okullarından farklı olarak bir okulda görev yapacak.
gt; Geçerli mazeret sebebiyle merkezi sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret sınavı yapılacak
gt; Merkezi değerlendirmeler orta ve uzun vadede açık uçlu soruları da içerecek hâle dönüştürülecek.
Yerleştirmede 8. sınıfta yapılacak olan yazılı sınavların yanı sıra 6, 7 ve 8. sınıfların yılsonu başarı puanlarının ortalaması da etkili olacak. Buna göre öğrencinin 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının ortalamasının % 30'u ile 8. sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının % 70'inin toplamı, yerleştirmeye esas puan oluşturacak. Yılsonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının, haftalık ders saatine bölümüyle elde edilecek. Gökhan Kaya ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...