Staj ücretine devlet desteği uzatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Staj ücretine devlet desteği uzatıldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Uygulamalı eğitim ve staja devam eden öğrencilerin alacakları aylık ücretlerine devlet tarafından katkı yapılıyor. Devletin sağladığı katkısının süresi 2021-2022 eğitim yılından itibaren 5 eğitim yılı daha uzatıldı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile staj ve tamamlayıcı eğitime, aday çırak ve çıraklar ile işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilerin aldıkları aylık ücretlerine devlet tarafından yapılan katkı ödemelerin, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı itibarı ile 5 eğitim ve öğretim yılı daha uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre;

-Çeşitli iş yerlerinde, staj veya tamamlayıcı eğitim gören veya mesleki eğitime devam eden öğrencilere yapılacak ödemelerin asgari ücretin net tutarının yüzde 30 olması gerektiği,

ASGARİ ÜCRETİN YÜZDE 50'SİNDEN AZ OLMAYACAK

-Kalfalık yeterliliğini kazanan mesleki eğitim merkezi 12'nci sınıf öğrencilerine yapılacak ödemelerin ise asgari ücretin yüzde 50'sinden az olamayacağı, 

-Mesleki eğitim merkezi programı dışındaki okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrencilere ödenebilecek en az ücretin; 20'den az personel çalıştıran işletmeler için üçte ikisinin, 

-20 ve üzerinde personel çalıştıran işletmeler için üçte birinin,

-Mesleki eğitim merkezi programına devam eden öğrencilere ödenebilecek en az ücretin ise tamamının devlet katkısı olarak ödenmesine ilişkin süre, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılından itibaren 5 eğitim ve öğretim yılı uzatıldı.

Staj ücretine devlet desteği uzatıldıCumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan kararla staj ücretine devlet desteği 5 eğitim yılı daha uzatıldı.

Karar uyarınca ödenen devlet katkısı, ödemenin yapıldığı tarihi takip eden iki ay içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesinden İşsizlik Sigortası Fonu'na aktarılacak. Bu kararla beraber kamu kurum ve kuruluşlarına devlet katkısı ödenmeyecek. 

Karar, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı başından geçerli olmak üzere yayım tarihinde yürürlüğe girdi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...