Sözcü Çelik'ten ABD Dışişleri Bakanlığı'na sert tepki

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sözcü Çelik'ten ABD Dışişleri Bakanlığı'na sert tepki

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan ABD Dışişleri Bakanlığı'nın antisemitizm açıklamalarına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'en sert tepki geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nca dün yapılan açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef alınmış ve antisemitizm ile suçlanmıştı.

İsrail'in Gazze'de günlerdir sürdürdüğü sivil katliama sessiz kalan, İsrail ordusunu yeni katliamlar için finanse eden ABD'nin skandal açıklamalarına Sözcü Çelik'ten sert tepki geldi.

"MANTIKSIZ VE DOĞRU OLMAYAN BİR YAKLAŞIM"

ABD Dışişlerini şiddetle kınadığını belirten Sözcü Çelik, "Cumhurbaşkanımızı antisemitizmle suçlamak mantıksız ve doğru olmayan bir yaklaşımdır. Bu Cumhurbaşkanımız hakkında söylenmiş bir yalandır."dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta antisemitizme karşı çok güçlü mesajlar verdiğinin altını çizen Çelik,  "Cumhurbaşkanmız antisemitizmi ve İslam düşmanlığını mücadele edilmesi gereken nefret suçlarının başına koymaktadır." dedi. 

"Netanyahu hükümetinin zulmüne destek verenlerin kendi vicdan açıklarını Cumhurbaşkanımız hakkında yalan söyleyerek kapatması mümkün değildir" diyen Çelik, "Bu tavır ABD’nin İsrail'e verdiği orantısız ve haksız desteğin sonuçlarıyla yüzleşmekten kaçtığını ortaya koymuştur. Filistin'de çocukları ve sivil mazlumları katledenlere duyulan tepki her bakımdan haklıdır ve insanlık gereğidir. Bu noktada susanların bize laf söylemeye hakları olmadığı gibi çarpıtma yapmaları hadlerine değildir." ifadelerini kullandı. 

"FİLİSTİN DÜŞMANI OLMADIKLARINI İFADE ETSİNLER"

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistinlileri katledenlere karşı olmasının Musevi karşıtlığı olmadığını izah etme gereği bile duymuyoruz" diyen Çelik Filistinlileri katledenlere karşı çıkmayı anti-semitizm olarak yaftalayanların Filistin düşmanı olmadıklarını izah etmeleri gerektiğini ifade etti.

Çelik, “Holokost felaketinin bizim dönemimizde müfredata girmiş olması bile başlı başına Cumhurbaşkanımızın ve partimizin 'anti-semitizm'e karşı olduğunun güçlü bir göstergesidir. Filistinli çocukların katledilmesine "İsrail'in kendisini savunma" hakkı diyerek destek veren ABD sözcüleri, çatışmayı sonlandırma çabalarından bahsederek Cumhurbaşkanımızı kendi görüşlerine katılmaya davet ediyor. Dünyanın vicdanı olan insanlar tüm ülkelerin başkentlerinde Cumhurbaşkanımızın görüşleriyle aynı şekilde İsrail zulmünü protesto ediyor. Cumhurbaşkanımızı eleştirenlerin asıl kendi görüşlerinden vazgeçmeleri gerekiyor. ABD Dışişlerini, Cumhurbaşkanımızın görüşlerini dikkatle dinlemeye davet ediyoruz. Bu açıklamayı yapanlar Cumhurbaşkanımızı dikkatle dinlerse adalet ve barış için adım atmış olacaklardır" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...