Söz verip işe almadı, tazminata mahkûm oldu

- Güncelleme:
Söz verip işe almadı, tazminata mahkûm oldu

Gündem Haberleri

İş başvurusu yaptığı şirkete güvenerek, eski iş yerindeki tüm alacaklarını bırakıp, işinden istifa eden çalışanı yargı koruma altına aldı.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ -  Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, yeni işverene güvenerek istifa eden personelin işe başlatılmaması hâlinde, mahrum kaldığı tazminatı işe almayan işverenden talep edilebileceğine karar verdi.

Dava konusu olay Ankara’da yaşandı. Daha iyi maaş ve daha iyi şartlarda çalışmak için yeni bir iş yeri ile görüşen işçiye, görüşmelerin olumlu geçtiği ve işe alınacağı sözü verildi. Bunun üzerine ilgili şirketin çalıştığı bankada kendisine maaş hesabı açtıran kişi, iş yerinden hiçbir tazminatı almadan istifa ederek ayrıldı. Ancak çalışacağı fabrikaya giden işçiye işe alınmayacağı söylendi. Kendisine iş güvencesi verildiğini bu nedenle de daha önce çalıştığı firmadaki iş akdinin sonlanması nedeniyle zarar uğradığını savunan işçi, işe almayan şirketten zararının karşılanması istemiyle tazminat davası açtı. Davalı şirket ise sadece iş görüşmesi yaptıklarını, söz konusu görüşmenin de yetkili bir isim ile yapılmadığını belirterek, davanın reddini istedi. Yerel mahkeme, işverenin sorumluluk ilkesi gereğince sözleşmenin ifa edilmemesinden kaynaklanan zararları karşılaması gerektiğini belirterek, işçinin hem kıdem hem ücret alacağı hem de manevi tazminat talebini kabul etti. Mahkeme, iş güvencesi veren şirketin davacıya 9 bin 500 TL tazminat ödemesine hükmetti. Davalı şirket karara itiraz edince dosya Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesinin gündemine geldi. Dosyanın temyiz incelemesini yapan Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını yerinde buldu. İstinaf mahkemesi, iş başvurusu yapmış olduğu şirkete güvenerek işinden istifa eden personeli, işe başlatmayan şirketten tazminat talep edebileceğine hükmetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...