Soylu duyurdu: Tek şartımız devam ediyor! Ehliyet ve kimliklerde çipli dönem başlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Soylu duyurdu: Tek şartımız devam ediyor! Ehliyet ve kimliklerde çipli dönem başlıyor

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ehliyet ve kimliklerle ilgili yeni dönemi duyurdu. Tek kimlik şartımız devam ediyor diyen Soylu, ehliyetlerin de artık çipli şekilde olacağını belirterek, "İsteyen ehliyetini kimliğe, isteyen kimliğini ehliyete yükleyebilecek" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fatih'te bir alışveriş merkezinde nüfusmatik cihazının açılışını gerçekleştirdi. Bakan Soylu, artık ehliyetlerin de çipli şekilde olacağını belirterek, "İsteyen ehliyetini kimliğe, isteyen kimliğini ehliyete yükleyebilecek" dedi.

Soylu konuşmasının devamında, "Ehliyetimizi de çipli şekilde yapıyoruz. Çipli şekilde yaptığımız ehliyetimizin şöyle bir özelliği olacak, ehliyetimizi kimliğimize yükledik çünkü kimliğimizin çipi vardı. Şimdi çipli ehliyetimiz olacağı için Avrupa'da sürücülerimizin özellikle giderken ehliyet ve kimlik karmaşası olmasın diye bundan sonra kimliği ehliyet içerisinde ekleyebilme kabiliyetini ortaya koyacağız.” İfadelerini kullandı.

TEK KİMLİK ŞARTI DEVAM EDECEK

İsteyen ehliyetini kimliğe isteyen kimliğini ehliyete yükleyebileceğini belirten Soylu, “Tek kimlik şartımız aynen devam etmiş olacak. Bir şey daha yaptık. E imzaları kimliklerimize yükledik." dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...