Soylu, 'Büyüme hızıyla diğer ülkeleri geride bıraktık'

/ Kaynak: CHA
Soylu, 'Büyüme hızıyla diğer ülkeleri geride bıraktık'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'nin 2002 yılından itibaren yakaladığı büyüme hızında, 2008 ekonomik kriz ve ondan sonra yaşanan süreçte dünya ülkelerinin çok çok üzerinde olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'nin 2002 yılından itibaren yakaladığı büyüme hızında, 2008 ekonomik kriz ve ondan sonra yaşanan süreçte dünya ülkelerinin çok çok üzerinde olduğunu söyledi. nbsp;AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Soylu, dünya ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Soylu, Türkiye'nin AK Parti iktidarı ile batı ile arasındaki gelişmişlik seviyesini kapatma noktasına geldiğini kaydeden Soylu, şunları söyledi: "Yaklaşık 400 yıldır batı ile arasındaki makası sürekli açılan bir ülkeydik. Ekonomik olarak, siyasi olarak, siyasi olarak askeri olarak batı ile arasındaki makası açılan bir ülkeydik. Biz yaklaşık bin 600'lü yılların başından itibaren seviyemizi sürekli aynı düzeyde götüren, batı ise sürekli yükselişte götüren bir hamle içerisindeydi. 2008 ekonomik kriz ve ondan sonra yaşanan süreç Türkiye'nin 2002 yılından itibaren altyapısını kuvvetli bir şekilde gerçekleştirdiği haliyle birlikte bugün Avrupa'da emekli maaşları düşüyor, haçlar artıyor, öğrenci kredileri yükseliyor, kamu kaynakları kısılıyor, belediyelere yapılan yatırımlar kısılıyor, kamuda çalışan işçiler çıkarılıyor, kamuda çalışan işçilerin maaşları düşürülüyor. Gelir vergisi yükseltiliyor. Türkiye 2002'den 2007'ye kadar üst üste yüzde 7.2 beş yılda üst üste yüzde 7.2 büyüyen bir ülke olarak karşımızda durmaktadır."
Avrupa ülkelerinin yaşanan krizlerden olumsuz etkilenerek küçüldüğünü ifade eden Soylu, "Bugün bakın Avrupa eksi 3 küçülmüştür, İngiltere eksi 3 küçülmüştür, Japonya ancak 1 büyümüştür, Amerika ise ancak 5 büyüyebilmiştir. Türkiye ise 2007'den 2012'ye kadar makasın daralmasını, o makasın ilk kez onlarla, o aramızdaki mesafenin azaldığı, sadece ekonomik açıdan değil demokratik açıdan da, özgürlükler açısından da ortaya koyduğumuz tabloda Türkiye 2007 ile 2012 arasında 18 puan büyümüştür. Kalkınma planında 2018 yılı sonu itibariyle ortaya çıkan sonuçta Amerika 25 puan yükselecek, Avrupa'nın tamamı 6 puan yükselecek, Japonya ve İngiltere 9 puan yükselecek, Türkiye ise 49 puan yükselecek ve aradaki makas kapanacak. İlk kez batıyla ve dünyayla karşı karşıya kaldığımız bu mesafede kendisini toparlayan, yarına ümitle bakan, yarına gelecekle bakan bir Türkiye tablosunu ortaya koymaya çalışıyorum. 21. yüzyılın başından itibaren sizler büyük bir hamleyi gerçekleştirdiniz. Bir taraftan etki alanı genişleyen bir Türkiye, diğer taraftan ise tam bunun yanı sıra yenileşen bir Türkiye her noktada yenileşen bir Türkiye." diye konuştu.
"94 ELÇİLİK SAYIMIZI 134'E ÇIKARDIK"
AK Parti iktidarı döneminde her alanda olduğu gibi 94 olan elçilik sayısını 134'e çıkardıklarını söyleyen Soylu, "94 elçiliğimizi 134 elçiliğimize çıkardık. Osmanlı, Güney Amerika'da yoktu, biz bugün dünyanın her yerinde varız. Dünyanın her noktasında varız. İnsanımızla varız, sivil toplum örgütlerimizle varız, devletimizle varız, üniversitelerimizle, öğrencilerimizle varız, cemaatlerimizle varız. İnsanımızın ticaretiyle varız, her noktada varız. 161 ticari ateşeliği bugün 221 ticari ateşeliğe yükselten bir Türkiye tablosuyla karşı karşıyayız. Ne yaptığımızı biliyoruz, kısa vadeli, orta vadeli, uzun vadeli planlarını ortaya koyan ve bunu gerçekleştiren bir Türkiye tablosunu hem kendi ülkemizin önüne hem dünyanın önüne sermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...