AK Parti'den Filistin'e destek için dev miting

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
AK Parti'den Filistin'e destek için dev miting

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Gazze’deki vahşeti durdurmak için dört koldan çaba harcayan Türkiye, dünya kamuoyunun dikkatini soykırıma çekmek maksadıyla İstanbul’da milyonların katılacağı “Büyük Filistin Mitingi” düzenliyor.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana soykırım yapıyor. ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve birçok Batılı ülkeyi arkasına alan İsrail, Gazze’de taş taş üstünde bırakmadı. Dünyadan birtakım tepkiler gelse de bunlar akan kanı durdurmaya yetmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ateşkes ve kalıcı barış için onlarca devlet ve hükûmet başkanı ile görüştü. Savaşın yayılmasını önlemek için sıcak bölgeyi âdeta mesken tutan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da yoğun bir diplomasi trafiğinin içine girdi. Türkiye’nin farklı şehirlerinde İsrail’in katliamları kınandı, ancak meydanlardan organize ve çok güçlü bir mesaj verilemedi.

AK Parti yönetimi de dünyanın dikkatini Gazze’ye çekmek, gerçekleri uluslararası kamuoyuna bütün çıplaklığıyla aktarmak için harekete geçti. İstanbul İl Başkanlığı, 28 Ekim Cumartesi günü Atatürk Havalimanı’nda “Büyük Filistin Mitingi” düzenleyecek. Sadece İstanbul’dan değil, ülkenin dört bir yanından milyonlarca vatandaş, kardeş ülke Filistin için “tek ses, tek yürek” olacak. Cumhurbaşkanı’nın katılacağı dev mitingde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP lideri Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın da yer alması bekleniyor. Medya, spor, sanat, iş dünyası ve Filistin diasporasından çok sayıda etkili ismin de o gün Atatürk Havalimanı’na geleceği öğrenildi.

AK Parti'den Filistin'e destek için dev miting
Tarih 20 Ocak 2009... Dünyayı yönetenler Davos Zirvesi’nde buluşmuştu. O dönem Başbakan olan Erdoğan, sahildeki çocukları bombalayan İsrail’in lideri Peres’in yüzüne “Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” diye haykırıp İslam âleminin duygularına tercüman olmuştu.

DEVLET TERÖRÜNE VURGU

Daha önce İsrail yönetiminin, bir devletten çok terör örgütü gibi davrandığını söyleyen ve Orta Doğu’da kalıcı barışın iki devletli çözümden geçtiğini vurgulayan Erdoğan, Filistin halkının maruz kaldığı soykırımı İstanbul’dan dünyaya en güçlü şekilde duyuracak. 14 yıl önce Davos’ta, dönemin İsrail lideri Şimon Peres’e karşı yaptığı “One Minute” çıkışıyla dünyanın dikkatini Filistin davasına çeken Erdoğan’ın, hafta sonu mitingde vereceği mesajlar “Çocuk, kadın, bebek demeden bütün Müslümanları katleden İsrail’e karşı ‘İkinci One Minute’ olacak” diye yorumlanıyor.

VİCDANLAR AYAKTA

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına protesto sesleri yükselmeye devam ediyor. Dün Fransa, ABD, İsveç, Danimarka, Almanya, İngiltere, Pakistan ve Ürdün başta olmak üzere dünyanın birçok noktasında binlerce kişi meydanlara indi. İsrail’in vahşetini kınadılar. Almanya’daki gösterilerde Filistin’i destekleyen göstericiler, polis şiddetiyle karşı karşıya kaldı. Bir göstericinin acımasızca dövülmesi büyük tepki çekti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...