Sosyal medyada istismara uğradığını söyledi... Bakanlık devreye girdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sosyal medyada istismara uğradığını söyledi... Bakanlık devreye girdi

GÜNDEM Haberleri

Bir sosyal medya platformunda istismara uğradığını belirten A.A, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca koruma altına alındı. Bakanlık, Youtube'da çocuklara yönelik içerik üreten bir yayıncının, "Aşık Çocuk Beni Gizlice İzliyor" başlıklı skandal videosu ile ilgili de açıklama yaptı. Çocukların söz konusu içeriklere maruz kalmasının sosyal ve psikolojik açıdan gelişimlerini olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle içeriğin kaldırılması için gerekli hukuki sürecin başlatıldığı duyuruldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, A.A'nın 14 Ağustos'ta yaptığı paylaşımda, akrabası tarafından istismara uğradığını ifade etmesi üzerine, Bakanlığa bağlı ekiplerin ivedilikle harekete geçtiği ifade edildi.

A.A'yla ve ailesiyle gerçekleştirilen görüşmelerde, aileye gerekli tüm desteğin verileceğinin ifade edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"A.A.'nın 14 Ağustos tarihinde yaptığı paylaşımda, akrabası tarafından istismara uğradığını ifade etmesi üzerine Bakanlığımıza bağlı ekipler ivedilikle harekete geçmiştir. A.A.'nın kendisiyle ve ailesiyle gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde aileye gerekli tüm desteğin verileceği ifade edilmiştir.

Savcılık talimatıyla emniyette alınan ifadesinin ardından A.A., Bakanlığımızın Çocuk Koruma, İlk Müdahale ve Değerlendirme Ünitesine alınmıştır"

'2023'TE 168 İÇERİĞE MÜDAHALE EDİLDİ'

Bakanlık, sosyal medyada yayınlanan "Aşık Çocuk Beni Gizlice İzliyor" başlıklı video hakkında da açıklama yaptı. 

"Sosyal medya platformunda yer alan video içeriğinin çocukların psikolojik ve sosyal gelişimleri üzerinde olumsuz tesir oluşturacağı ve iyilik hallerine zarar vereceği değerlendirilmiştir" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çocukların söz konusu içeriklere maruz kalmasının sosyal ve psikolojik açıdan gelişimlerini olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle 14.08.2023 tarihinde 'erişim engeli/içeriğin kaldırılması' için gerekli hukuki süreçler başlatılmıştır.

Çocuğun üstün yararı ilkesi gereğince çocukların psiko-sosyal gelişimleri ve iyilik halleri Bakanlığımızın en önemli önceliklerindendir. Bu kapsamda çocuklarımızı yazılı, görsel ve dijital yayınların zararlarından korumak için Sosyal Medya Çalışma Grubumuz aracılığıyla 2023 yılı Ağustos ayı itibarıyla 168 zararlı içeriğe müdahale edilmiştir."

Sosyal medyada istismara uğradığını söyledi... Bakanlık devreye girdi

Çocuklar için içerik üreten "Kübra Nisa" isimli Youtube kanalında yayımlanan görüntüler sosyal medyada da büyük tepki çekti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yavuz Can16 Ağustos 2023 14:31

Sosyal medya, dünyanın en tehlikeli fakat en masum kılıklı zehiridir...

Sonraki Haber Yükleniyor...