Sosyal medyadaki 'bebek istismarı' iddialarına bakanlıktan açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Sosyal medyadaki 'bebek istismarı' iddialarına bakanlıktan açıklama

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bir bebeğin istismar edildiğine ilişkin sosyal medyadaki iddialara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Bakanlık ihbarın ardından ilgili ekiplerin harekete geçtiğini, şüpheliye yönelik kimlik ve adres tespit çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan, "sosyal medyada bir şahsın bir bebeği istismar ettiğine yönelik görüntülerin bulunduğu" iddialarına ilişkin açıklama yapıldı. Bakanlık Emniyet birimleri ve Bakanlık ekiplerinin ihbarın ardından hemen harekete geçtiğini ve şahsa yönelik kimlik ve adres tespiti çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz söz konusu içerikler ile ilgili erişim engeli ve şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulması için gerekli süreçleri başlatmıştır. Şahsın kimlik tespiti yapılır yapılmaz ilgili adımlar ivedilikle atılacaktır. Bu vesileyle tekrar ifade etmek isteriz ki, çocuklarımızın üstün yararı temel ilkemizdir. Bunun ihlal edilmesi ihtimali, çocuklara yönelik en ufak istismar şüphesi bizim için ihbar niteliğindedir. Her zaman bu doğrultuda hareket etmekteyiz, aynı hassasiyetle hareket etmeye de devam edeceğiz."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...