Sosyal medya için video çekmek isteyen çocuk oturduğu evi yaktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Zeytinburnu’nda sıcak saatler yaşandı. Sosyal medyaya video çekmek isteyen down sendromlu bir çocuk oturduğu evi yaktı. Alevlerin arasında kalan 4 kişilik aileyi çevredeki esnaf kurtardı. O anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Yangın, Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi’nde bir binada çıktı. Down sendromlu bir çocuk sosyal medya için video çekmek istedi. Eline aldığı peçeteyi ateşe veren çocuk daha sonra koltuğun üzerine attı. Kısa sürede eşyalara sıçrayan ateş yangının hızla büyümesine sebep oldu. O sırada evde olan 4 kişilik aile üyeleri yangından kaçamadı.

AİLEYİ MAHALLE ESNAFI KURTARDI

Yoğun duman ve alevleri gören mahalle esnafı balkon camlarını kırıp kapıyı yedek anahtar ile açarak içeri girdi. İçerde bulunan aile üyelerini dışarı çıkaran esnaf polis, ambulans ve itfaiye ekiplerini aradı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler yangında söndürme çalışmaları yaptı. Yangından çıkarılan aile ve mahallelinin panik anları güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

BABALARI YOĞUN BAKIMA ALINDI

Yangına müdahale edip aileyi kurtaran esnaf Bayram Özdemir, "Komşudan yedek anahtarı alıp içeri girdik. Kapıyı açar açmaz alevler dışarı çıktı. Komşulardan aldığımız su ile kapının önündeki alevleri söndürdük ama geçemedik. Mutfak kısmından esnaf bir arkadaşımız içeri girdi. Sonra aileyi alıp kapıdan çıkardık. Çocuklar iyi ama babaları hastanede yoğun bakımda. Çocukların biri 8 diğeri 10 yaşında. Down sendromlu çocuk peçete yakıp video çekmiş. Daha sonra yere atmış. Sosyal medya için video çekmek istemiş. Aile 4 kişi” dedi.

(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...