Soruşturmayı üç günde çökerttiler!

Düzenleyen:
Soruşturmayı üç  günde çökerttiler!

GÜNDEM Haberleri

Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmayı yürüten Savcı Murat İnam’ın FETÖ soruşturmasında yargılandığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesi, gelişmeyi dünkü nüshasında “Soruşturma üç günde çöktü” başlığıyla okurlarına duyurdu. Gazete, soruşturmanın bir FETÖ operasyonu olduğu imasında bulundu. Hürriyet gazetesi de Cumhuriyet’e arka çıkarak, “dava hukuksuz” algısını oluşturmaya çalıştı. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke “Bu savcıyla ilgili çok garabet bir durum var ortada. Bu savcı şu anda kendisi FETÖ üyeliğinden yargılanıyor” açıklamasında bulundu. 
BOZDAĞ: TALİHSİZLİK
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise dün iddialara Meclis’te cevap verdi. Bozdağ, savcının FETÖ’cü olmadığını, olsaydı HSYK tarafından ihraç edileceğini açıkladı ve “O savcıya bu soruşturmanın verilmesi talihsizlik. Keşke böyle bir görevlendirme yapılmamış olsaydı. Daha iyi olurdu, daha da doğru olurdu. Ben bunu da her defasında ifade ederim” dedi. Bozdağ, hangi davaya kimin verileceğini Cumhuriyet Başsavcılığının tespit ettiğini, buna karışamayacaklarını söyledi. 
Basın Suçları Bürosu Savcısı Murat İnam’ın, Selam Tevhid soruşturmasında usulsüz dinleme ile ilgili iki ayrı yerde imzası bulunduğu gerekçesiyle 54 hâkim-savcı ile birlikte yargılandığı belirtiliyor. Söz konusu kişilerden 50’sinin FETÖ ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle ihraç edildiği, İnam ile birlikte üç yargı mensubunun FETÖ’cü olmadıkları için görevlerine devam ettiği ortaya çıktı. Savcı İnam’ın FETÖ’cü hakimlerle birlikte yargılandığını Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ortaya çıkardı. Pehlivan hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Bakan Bekir Bozdağ ise bu iddiayı yalanladı.

Soruşturmayı üç  günde çökerttiler!Soruşturmayı üç  günde çökerttiler!

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...