Soruşturmada yeni yöntem

Soruşturmada yeni yöntem

GÜNDEM Haberleri

Adli Kolluk Yönetmeliğindeki değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Polis artık yürütülen soruşturmalarla ilgili başsavcılara bilgi vermek zorunda.

Adli Kolluk Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İçişleri ve Adalet bakanlıklarının yaptığı değişikliğe göre "adli kolluk işlemi" yapan Emniyet ve Jandarma görevlilerinin, amirlerine bilgi vermeleri zorunlu. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayınlanan değişikliğe göre, en üst dereceli kolluk amiri ise adli olayları "suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumakla ve bu konuda gerekli tedbirleri almakla görevli ve yetkili" mülki idare amirine derhal bildirecek. Aynı Yönetmelikteki "savcıları" ibaresi de "başsavcılığı" ibaresi olarak değiştirildi ve fıkraya "En üst dereceli kolluk amiri adli olayları, suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumakla ve bu konuda gerekli tedbirleri almakla görevli ve yetkili olan mülki idare amirine derhal bildirir" ifadesi eklendi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...