Soruşturma kimsenin talimatıyla başlatılmadı

/ Kaynak: CHA
Soruşturma kimsenin talimatıyla başlatılmadı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamayla Ergenekon davasının Pazartesi günü görülen duruşması sırasında, sanıklara destek vermek için gelenlerin çıkardığı olaylar nedeniyle başlatılan soruşturmanın kimsenin talimatıyla olmadığını duyurdu.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamayla Ergenekon davasının Pazartesi günü görülen duruşması sırasında, sanıklara destek vermek için gelenlerin çıkardığı olaylar nedeniyle başlatılan soruşturmanın kimsenin talimatıyla olmadığını duyurdu. Açıklamada, kolluk mercilerinin olayı bildirmesi üzerine soruşturma başlatıldığı vurgulandı. nbsp;

Silivri Cumhuriyet Başsavcılğı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması yapılan ve kamuoyunda 'Ergenekon davası' olarak bilinen davanın 8 Nisan 2013 tarihindeki duruşması sırasında meydana gelen olaylarla ilgili, kolluk mercilerinin olay anında bilgilendirmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca gerekli talimatlar verilerek aynı gün soruşturma başlatılmıştır.

Şüphelilere yönelik kimlik tespit çalışmaları ve sair soruşturma işlemleri devam eden olaylarla ilgili Silivri Ceza İnfaz Kurumlarının bağlı bulunduğu Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının suç duyurusu üzerine başlatılan ayrı bir soruşturma bulunmaktadır.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160 ve 161. Maddelerinde belirtilen yasal görev ve yetki kapsamında suça konu eylemlerin işlendiğinin öğrenilmesi ile birlikte başlatılan soruşturmada, herhangi bir makam ya da merciin talimatı/yönlendirmesi söz konusu değildir. Aksi yöndeki iddia ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır.''

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...