Sorgular tamamlandı

/ Kaynak: İHA
Sorgular tamamlandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

'Yasa dışı dinleme' soruşturmasında mahkemeye sevk edilen 21 polisten eski Emniyet Amiri Gafur Ataç dışındaki 20'sinin sorgusu tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında paralel yapı iddialarına ilişkin 'yasa dışı dinleme' soruşturması kapsamında 8 Şubat'ta gözaltına alınan 21 polis, dün tutuklanması istemiyle Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Polislerin hakimlikteki sorgusuna 12 Şubat Perşembe günü saat 14.30 sıralarında başlanılmıştı. Perşembe günü gece 01.00'e kadar 9 polisin sorgusu tamamlanmış, Nöbetçi 5. Sulh Hakimliği yorgunluk ve sağlıklı bir sorgulamanın yapılması gerekçesiyle ifade işlemlerine ara vermişti. Dün öğlen saatlerinde yeniden başlayan ve gece saat 03.30 sıralarına kadar devam edilen sorgulamada 20 polisin ifade işlemi tamamlandı. Sorgu işlemine ara veren hakimliğin eski Emniyet Amiri Gafur Ataç'ın ifadesini saat 13.00 sıralarında alacağı bildirildi. Ataç'ın sorgusunun ardından birkaç saatlik değerlendirme arası verecek hakimliğin daha sonra 21 polis hakkındaki kararını açıklaması bekleniyor.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...