Sonuçlar 2 saatte Erdoğan'ın elinde

Sonuçlar 2 saatte Erdoğan'ın elinde

GÜNDEM Haberleri

Bir milyon kişi sandık başında olacak. Sandıklar açıldıktan sonra iki saat içinde sonuçlar merkeze iletilecek.

AK Parti, muhtemel seçim hilesine karşı tedbirini aldı. E-seçim sistemi olan AKBİS, baştan aşağı yenilendi. Sistem sayesinde sandıklar açıldıktan 2 saat sonra resmi olmayan bütün sonuçlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde olacak. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 6 şehirde test edilen sistem, parti için de güvence oluşturacak. 1 milyon kişi seçim günü sandık başında olacak. Teşkilat tarafından görevlendirilen bu üyeler, telefonlarına yüklenen sistemle kendi aralarında "twitt"leşebilecek. Her oya büyük önem veren AK Parti, oyların geçersiz sayılmaması için de alarma geçti. Oy pusulası üzerinde yer alan matbu yazı ve şekillerin dışında yazılmış yazı ve şekillerin oyun iptaline sebep olacağı hazırlanan çalışmada partililere anlatıldı.
Bu arada İller İdaresi Genel Müdürlüğü, seçime kadar kalan süreçte uyulması gereken kurallar konusunda bürokrasiyi bir defa daha uyardı. Valiliklerden kaymakamlıklara kadar çeşitli kurumlara gönderilen "Mahalli İdareler Seçimleri 2014" adlı kitapta uyulması gereken kurallara işaret ediliyor.
Oğuzhan Şahin/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...