Sönmezateş, Adil Öksüz’le görüşmüş

Düzenleyen:
Sönmezateş, Adil Öksüz’le görüşmüş

GÜNDEM Haberleri

Darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişiminde bulunan darbecilerin başındaki isim olan eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, diğer darbeciler gibi yargılama sürecinde örgütün inkâr stratejisinin belirgin örneklerini sergiledi. Sönmezateş, başında olduğu suikast timinin iki polis memurunu şehit ettiği gecede, “Görevinin Cumhurbaşkanını sağ salim almak ve Akıncı Üssü’ne götürmek olduğunu, öldürme ya da ateş etme emri vermediğini” ileri sürdü.

Sönmezateş, 15 Temmuz gecesi Semih Terzi’den emirleri aldığını iddia ederek, kendini aklamaya çalıştı. Sönmezateş, “FETÖ’cü değilim. Hiçbir imamın, tarikat şeyhinin önünde diz çöküp, el öpmedim. Sosyal demokratım, Atatürkçüyüm” dese de değişik rütbelerde görevli tanıkların anlattıkları Sönmezateş’in savunmasını çürüttü.

Sönmezateş, ‘darbenin planlandığı villaya gitmedim’ dese de tanık Albay Hakan Bıyık, darbe girişiminin planlandığı Ankara’daki villada Sönmezateş’i gördüğünü söyledi. Bıyık, verdiği “Adil Öksüz ile Sönmezateş villanın mutfağındaki oturma grubunda sohbet ettiler” ifadesiyle, Sönmezateş’in yalanını gün yüzüne çıkarmış oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...