Sondakika! Yeni Ercan Havalimanı açıldı: 10 milyon yolcu taşıyacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Yeni Ercan Havalimanı açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanı açılışında konuştu. Erdoğan, BM güvenlik kuruluna 10 milyon yolcu taşıyacak kapasiteye sahip Ercan Havalimanı uluslararası uçuşları açmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinin ardından 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı ile Yeni Ercan Havalimanı’nın açılış töreni için gittiği KKTC’de temaslarına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Ercan Havalimanında düzenlenen resmi törenin ardından Yeni Ercan Havalimanı’nın açılış törenine katıldı.

Sondakika! Yeni Ercan Havalimanı açıldı: 10 milyon yolcu taşıyacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

-Ercan Havalimanı 7 milyon 800 bin metrekarelik alana inşaa edilmiştir. 3 bin yüz metre uzunluğunda pisti vardır.

10 MİLYON YOLCU TAŞIYACAK

-Terminal 6 kat büyütülmüştür. 10 milyon yolcuya hizmet verebilecek hale gelmiştir. Bu durum daha fazla istihdam demektir.

-Ercan Havalimanı, Kıbrıs adasının en büyük yolcu kapasitesine sahip havalimanıdır. Doğu Akdeniz'de bölgede bir marka halene gelmesine katkıda bulunacaktır.

ERDOĞAN'DAN BM'YE ÇAĞRI

-Havalimanında yeri ve yabancı turistlere hizmet verecektir. Doğrudan uçuşlar gerçekleştiriliyor. Gelişmiş teknolojiyle hizmet sunulmaktadır. Havalimanının uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değil...

Hiçbir BM güvenlik kurulu kararı bulunmadığını gösteren Kofi Annan'ın çağrısıyla sınırlamaları kaldırmaya davet ediyorum.

-Kıbrıs adasında eşit iki devletin birlikte yaşama arzusunu destekleyin çağrımı yeniliyorum..

Sondakika! Yeni Ercan Havalimanı açıldı: 10 milyon yolcu taşıyacak

Sondakika! Yeni Ercan Havalimanı açıldı: 10 milyon yolcu taşıyacak

Kaynak: Haber Merkezi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...