Son hazırlıklar... Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyecekleri günü iple çekiyor!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Son hazırlıklar... Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyecekleri günü iple çekiyor!

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Denize açılmak için gün sayan balıkçılar, 1 Eylül’de sona erecek avlanma yasağı öncesi son hazırlıklarını sürdürüyor. Ağ ve teknelerin bakımını yapan balıkçılar yeni sezondan umutlu. Balıkçılar özellikle palamut, istavrit ve hamsinin bol olmasını bekliyor.

Balıkçılar 15 Nisan tarihinde başlayan av yasağının biteceği günü heyecanla bekliyor.  1 Eylül’de sona erecek av yasaklarından önce yeni sezon hazırlıkları devam ediyor. Balıkçılar, teknelerini limana çekip eskimiş ağları ilmek ilmek örüyor. Yeni sezondan umutlu olan balıkçılar 1 Eylül avlanma sezonu öncesi palamut, istavrit ve hamsinin bol olmasını bekliyor.

PALAMUT İSTAVRİT VE HAMSİ BEKLENİYOR

Balıkçı olan Ahmet Girit “ İnşallah balık tutulur. Halkımızda rahat rahat balıkta yer. Teknelerin ve ağların bakımları var. Personel paraları var. Hepsini tamamladıktan sonra 1 Eylül’de inşallah denize çıkacağız. 3 aydan beri ağlara bakım yapıyoruz daha bitiremedik. El işi olduğu için zor. Allah denize balık verdiği sürede inşallah bütün camia tutar. Herkes rahat eder. Halkımız da ucuz balık yer. İlk palamut, istavrit ve hamsi çıkar” şeklinde konuştu.  

Son hazırlıklar... Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyecekleri günü iple çekiyor!

“ÇİNEKOP VE İSTAVRİT TUTARSAK EKMEK YERİZ”

Atilla Kurul, “Teknenin macunu yapıyorum. Her tekne sahibi her işten anlamaz. Yardımcı oluyorum komşum. Kuruduktan sonra zımparasını yapacağız. Bu sene hamsi olursa olur. Çinekop ve istavrit tutarsak ekmek yeriz. Yoksa çiftlik balığına mahkumuz” dedi.

Son hazırlıklar... Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyecekleri günü iple çekiyor!

“TEMENNİMİZ MİLLET UCUZ BALIK YESİN”

Av yasağının kalkmasını dört gözle bekleyen bir diğer isim olan ve baba mesleğini yaşatan Deniz Ortakaşıkçı ise “Doğuştan balıkçıyım diyebilirim. Bu iş baba mesleğimiz. Sezon hazırlıkları başladı, tekne bakımlarımızı yapmış bulunuyoruz. Ağlarımızın bakımlarını yapıyoruz. Bizim işimiz zor, denizle uğraşıyoruz. Balıkçının umudu bitmez. Bizim işimiz umutla zaten. 1 Eylül’den sonra gırgırlar, troller denize açılacak. Hamsi, sardalye ondan sonra ise palamut çoğalır. Temennimiz çok balık olsun ki millette ucuz balık yesin” ifadelerini kullandı.

Son hazırlıklar... Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyecekleri günü iple çekiyor!

“DENİZİN NE GETİRECEĞİNİ BİLEMEYİZ”

Uzun yıllardır balıkçılık yapan 78 yaşındaki Refik Daloğlu “Teknelerimizin bakımını yapmaktayız, tamirat işlerini, ağları hazırlama konusunda meşgul oluyoruz. Yasaklar kalkınca çalışmaya başlayacağız. 18 yaşından bugüne kadar balıkçılık yapıyorum. Avcılık bakımından çok çeşitli avlanmalar var. Ağcılık, paragatçılık her türlü balıkçılığı bilirim. Denizcilik kolay bir iş değil, kolay meslek değil. Hani ‘denize düşen yılana sarılır’ derler, denizin affı olmaz. Teknedekiler demirin raspasını yapıyorlar boya yapacaklar. Bin bir umutla denize açılıyorlar ne getireceğini bilemeyiz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...