Son dakika... Savcılık harekete geçti: YSP'li Sezai Temelli hakkında soruşturma açıldı!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika... Savcılık harekete geçti: YSP'li Sezai Temelli hakkında soruşturma açıldı!

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

TSK'nın ve MİT'in Irak ve Suriye'ye yönelik gerçekleştirdiği harekatlara ilişkin skandal açıklamalarda bulunan YSP'li Sezai Temelli hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca re'sen soruşturma başlatıldı.

Ankara’daki hain saldırı girişiminin ardından teyakkuza haline geçen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak ve Suriye’deki terör örgütlerine ait hedefler tek tek imha etti. Türkiye’nin düzenlediği harekatlardan rahatsız olan Yeşil Sol Parti (YSP) Milletvekili Sezai Temelli operasyonu kınadı. PKK'ya arka çıkan Temelli için soruşturma açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "28. Dönem Milletvekili Sezai Temelli'nin; Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin 05.10.2023 tarihinde basına yaptığı açıklamaların 5237 Sayılı TCK'nun 301. maddesi kapsamında suç unsuru içerdiği değerlendirildiğinden, adı geçen milletvekili hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca re'sen soruşturma başlatılılmıştır" denildi.

HDP'Lİ SEZAİ TEMELLİ'DEN SKANDAL SÖZLER

Türkiye'nin sınır ötesi operasyonları HDP'yi rahatsız etti. Terör örgütü PKK'nın kanalına katılan YSP Milletvekili Sezai Temelli skandal sözlere imza attı. Sezai Temelli, TSK/MİT'in operasyonlarını 'saldırı' olarak niteledi. Temelli, operasyonların teröristlere değil de Kürt halkına yapıldığı iftirasına başvurdu.

 "Savaştan beslenen bir zihniyet her türlü saldırıyı ısrarlı bir şekilde sürdürüyor" diyen YSP'li vekili, "Olan Kürt halkına, Kürt çocuklarına oluyor çünkü hedef Irak ve Suriye Kürdistan'ıdır."ifadelerini kullandı.

TSK'DAN HAVA HAREKATI

Ankara saldırısının Suriye'de planlandığını ve eyleme katılan örgüt mensuplarının bu alandan Türkiye'ye geçtiğinin öğrenilmesinin ardından MİT, Suriye'de konuşlu PKK/YPG'ye ait sözde askeri tesisleri ve örgütün yönetici kadrolarını hedef aldı. Hedef alınan tesisler arasında PKK/YPG'nin silah/mühimmat depoları, saldırı/sabotaj birimleri ve örgüte ait Ar-Ge merkezlerinin yer aldığı öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Ankara'daki kalleş saldırı sonrası Irak'ın kuzeyine yönelik peş peşe 3 hava harekatı gerçekleştirdi.Özellikle, Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerindeki kritik terör hedefleri imha edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...