Son dakika.... SGK'dan EYT'de maaş açıklaması: Yasal olarak mümkün değil

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika.... SGK'dan EYT'de maaş açıklaması: Yasal olarak mümkün değil

GÜNDEM Haberleri

SGK, EYT başvuruları için yasanın Resmi Gazete'de yayımlanması gerektiğini duyurdu. SGK açıklamasında, "EYT ile ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmeden yapılan taleplere istinaden kurumumuzca aylık bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

EYT düzenlemesi için yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT ile ilgili düzenlemenin TBMM Genel Kurulunda yasalaşmasıyla gözler başvuru sürecine çevrildi. SGK EYT ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. 

"YASAL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL"

SGK’dan yapılan yazılı açıklamada, "Söz konusu kanun henüz Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe girmediği halde çok sayıda vatandaşımız gerek e-Devlet gerekse doğrudan başvuru yolu ile Kurumumuzdan aylık talebinde bulunmaktadır.

Konuya ilişkin kanun Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe girmeden yapılan bu taleplere istinaden Kurumumuzca aylık bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir.

Tüm süreçler tamamlanıp Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdikten sonra Kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır." denildi. 

Son dakika.... SGK'dan EYT'de maaş açıklaması: Yasal olarak mümkün değil

Başvuru süreci nasıl ilerleyecek?

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...