Son dakika: Ankara'da roketatarlı saldırı girişimi! İlk görüntüler geldi, teröristin kendini patlattığı anlar kamerada

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Son dakika haberi: Sabahın erken saatlerinde Ankara'da şiddetli bir patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İçişleri Bakanlığı yakınlarında 2 teröristin bombalı saldırı eyleminde bulunduğunu açıklarken, teröristlerden birinin kendini patlattığını, diğer teröristin ise etkisiz hale getirildiğini belirtti. Patlama anı ise güvenlik kameralarına yansırken saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi.

Son dakika haberi: Sabahın erken saatlerinde Ankara'da şiddetli bir patlama meydana geldi. Saat 09.30 sııralarında meydana gelen patlama sonrası ekipler olay yerine intikal ederken bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Meclis, akşam saatlerinde yapılacak olan açılışa hazırlanırken, içeriye erken saatlerde alınan ziyaretçiler bölgede önce patlamanın duyulduğunu, sonrasında silah seslerinin geldiğini aktardılar. Meclis'in içerisinden dışarı çıkışlar bir süreliğine engellendi, dışardan da içeriye kimse alınmadı. Patlamadan yaklaşık bir saat sonra giriş çıkışlar normale döndü.

BÖLGEDE İKİNCİ PATLAMA

Öte yandan bomba imha ekiplerinin inceleme yaptığı alana yaklaşık 400-500 metre uzaklıktan ikinci bir patlama sesi duyuldu. Ancak bölgedeki polis ekipleri ikinci patlamanın kontrollü olduğu bilgisini verdi.

Son dakika: Ankara'da roketatarlı saldırı girişimi! İlk görüntüler geldi, teröristin kendini patlattığı anlar kamerada

SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ 

A Haber'de yer alan iddiaya göre, Ankara'daki terör saldırısını terör örgütü PKK üstlendi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Yerlikaya, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir"

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1708379773032972410

Son dakika: Ankara'da roketatarlı saldırı girişimi! İlk görüntüler geldi, teröristin kendini patlattığı anlar kamerada

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR

Saldırı girişimine dair açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hain saldırı ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili görevlendirilen Başsavcıvekili koordinasyonunda soruşturma tüm yönleriyle geniş çaplı şekilde sürdürülecektir" ifadelerini kullandı.

YAYIN YASAĞI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada saldırı olayına ilişkin yayın yasağı kararı getirildiği belirtildi.

Açıklama şöyle: "01.10.2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca  soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir."

YARALANAN 2 POLİSİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı önünde meydana gelen patlamanın ardından hafif yaralanan 2 polis memurunun tedavisi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde devam ediyor.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen hain terör saldırı girişiminde yaralanan kahraman polislerimiz Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş’ın tedavileri devam etmektedir. Çok şükür hayati tehlikeleri bulunmuyor. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Ankara'da roketatarlı saldırı girişimi! İlk görüntüler geldi, teröristin kendini patlattığı anlar kamerada

VETERİNERİN ARACINI ÇALMIŞLAR

Ankara'da sabah saatlerinde terör saldırısı girişiminde bulunan teröristlerin Kayseri'de bir veterineri öldürerek aracını gasp ettikleri ortaya çıktı.

Teröristlerin olay yerine geldiği aracın Kayseri'nin Develi ilçesinde yaşayan veteriner M.B.ye ait olduğu, M.B.'nin gece saatlerinde yakın mesafeden ensesinden silahla vurularak öldürülüp aracının gasp edildiği öğrenildi.

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİRİLDİ?

NTV muhabiri Özgür Akbaş’ın aktardığı bilgilere göre, nizamiye önündeki bariyerlere takılan teröristlerden biri uzun namlulu silahla nizamiye önündeki polislere saldırdı. Burada 2 polis memuru hafif şekilde yaralanırken diğer terörist ise üzerindeki bombayı patlattı. Uzun namlulu silahı olan terörist polislere ateş etti. Çıkan çatışmada terörist etkisiz hale getirildi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN VATANDAŞLARINA GÜVENLİK UYARISI

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bombalı saldırı girişimi sonrası bir güvenlik uyarısı yayınladı. Yayınlanan uyarıda ABD vatandaşlarından bölgeden uzak durulması, güncel bilgiler için yerel medyanın takip edilmesi ve yerel makamlardan gelen talimatların izlenmesi istendi.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Jill Morris ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Ankara'da yaşanan terör saldırısı karşısında dehşete düştüm. Yaralılara acil şifa diliyorum. Terörün her türlüsünü kınıyoruz ve dostumuz ve müttefikimiz Türkiye'nin terörle mücadelesinde kararlılıkla yanındayız" ifadelerini kullandı.

MISIR'DAN TERÖR SALDIRISINA KINAMA

Mısır Dışişleri Bakanlığı, bakanlığa ait resmi Facebook sayfasında Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, Mısır'ın, Ankara'da İçişleri Bakanlığı önündeki terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığı belirtildi.

Mısır'ın kardeş ülke Türkiye, hükümeti ve halkıyla tam dayanışma içinde olduğu ifade edilen açıklamada, saldırıda yaralananlara acil şifalar dilendi.

Açıklamada ayrıca, Mısır'ın, istikrarsızlığa ve vatandaşların sindirilmesine yol açan her türlü terörizm ve şiddeti reddeden kesin tutumunu yeniden teyit ettiği vurgulandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN YERLİKAYA'YA TELEFON

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Ankara'daki terör saldırısına ilişkin bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle Yerlikaya'yı telefonla aradı. Terör saldırısı ve yaralı güvenlik güçlerinin sağlık durumu hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...