Son dakika! Özgür Özel açıkladı: İşte CHP'nin kurultaya gideceği tarih 

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! Özgür Özel açıkladı: İşte CHP'nin kurultaya gideceği tarih 

GÜNDEM Haberleri

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, 'Kurultay, muhtemelen 15 Ekim'de yapılacak. Ekim ayı bitmeden CHP olarak Kurultay'a gideceğiz' açıklamasında bulundu... Özel, CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa edip etmeyeceği sorusuna da cevap verdi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU İSTİFA EDECEK Mİ?

Partisinin kurultay takvimi hakkında konuşan Özgür Özel, 15 Ekim'de ya da bir sonraki hafta sonu CHP kurultayının gerçekleşeceğini söyledi. Özel, 'Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?' sorusunu ise "Henüz bir karar verilmiş değil. Kendi kararını kendi verecek. 1 ay içinde bir değerlendirme yapacaktır. Kurultaya kadar partisinin başında durmaya devam edecektir." sözleri ile cevapladı.

CHP'NİN KURULTAY TAKVİMİ

"15 Ekim'e kadar il ilçe kongreler tamamlanacak" diyen Özel  "Son il kongresi bittikten sonra 1 ay içinde büyük kurultayın toplanması bekleniyor ama bunu beklemeyeceğiz, kasım ayını bulmayacak. Takvimin belirlenmesi için parti meclisinin 30 eylül veya 1 Ekim'de toplanarak kurultayın mümkünse 15 ekim değilse sonraki hafta sonunda toplanması yönünde karar alacak" dedi.

"PARTİNİN YETKİLİ KURALLARI KARAR VERİR"

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa etmesi yönünde eleştiriler gelmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 12. kez mağlup olmasıyla hakkında istifa çağrıları yapılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na birkaç önce istifa edip etmeyeceği sorulmuş; Kılıçdaroğlu, ''CHP çok köklü bir parti. CHP’de her düşünce rahatlıkla dillendirilir, tartışılır ve bu süreç sonunda partinin yetkili kuralları karar verir'' cevabı vermişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...