Seçime 3 gün kala dengeleri değiştiren gelişme! Muharrem İnce açıkladı: Adaylıktan çekiliyorum

- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. İnce, ''Bunu memleketim için yapıyorum. Saraydan para aldı çekilemez diyenlere sesleniyorum benim bu kumpaslardan bu sahte dekontlardan montajlardan korktuğum falan yok.'' dedi. Yaşadığı rahatsızlıklar nedeniyle mitinglerini iptal ettiğini duyuran İnce, sosyal medya hesabından FETÖ'nün, sahte dekont ve kasetlerle hakkında algı operasyonu başlattığını ifade etmişti. İnce'nin paylaşımına ilişkin soruşturma başlatılmıştı.

Son dakika: Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, basın toplantısında konuştu. Memleket Partisi lideri İnce adaylıktan çekildiğini duyurdu. İnce, 14 Mayıs seçimlerine 3 gün kala dengeleri değiştiren bir hamlede bulundu. İnce, kararını "Bunu memleketim için yapıyorum" diyerek duyurdu. Basın açıklamasında 'kaset' iddialarına  da çok sert cevap veren İnce, iftira atan FETÖ, iftira atanlar FETÖ'cüdür dedi.

Kararını düzenlediği basın toplantısıyla duyuran İnce şunları söyledi:

''Son 45 günde gördüklerimi son 45 senede görmedim. Sahte dekontlar olmayan bacanaklar görüntüler fotoğraflar yani İsrailli bir porno sitesinden alıyor görüntüyü kendisi kesiyor oraya koyuyor bunu FETÖ'cüler yapıyor. Böylesine bir iftira furyasını Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir siyasetçi görmedi. Bütün bunlar olurken bu ülkenin savcıları görmediler. Özel hayatın gizliliği diye yazanlar FETÖ'cülerin ortağıdır. Benim böyle bir ses kaydım görüntüm yok. Bu özel hayat falan değil bu iftira. Gerçek değil. 
Türkiye Cumhuriyet Devleti benim itibarımı koruyamamıştır. Alenen iftira. 5 milyon dolarlık dekont... Yazıyor geçiyor adam. Nerede bu savcılar?

Seçime 3 gün kala dengeleri değiştiren gelişme! Muharrem İnce açıkladı: Adaylıktan çekiliyorum

MEMLEKET PARTİSİNE OY İSTEDİ

Her şeyim ortada benden başka mal varlığını açıklayan hiç kimse yok. Ne kadar kaçak FETÖ'cü varsa yurt dışından saldırıyorlar. Bir yandan FETÖ'cüler bir yandan PKK'lılar saldırıyor. Her gün bir iftira var. Pazar günü sandığa gideceğiz. Memleket Partisi mutlaka o Meclis'te olmalıdır. Atatürkçülerin o Meclis'te olması lazım. İstedikleri kadar montaj kaset yapsınlar Memleket Partisi'ne her evden bir oy istiyorum. Saraydan para aldı çekilemez diyenlere sesleniyorum benim bu kumpaslardan bu sahte dekontlardan montajlardan korktuğum falan yok. 45 gündür direniyorum zaten. Adaylıktan çekiliyorum, bunu memleketim için yapıyorum.''

"TÜRKİYE'YE ÜÇÜNCÜ BİR SEÇENEK ÖNERDİM"

Türkiye'ye üçüncü bir seçenek önerdim, bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın yoksa seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahı bütün suçu bize atacaklar. Hiçbir bahaneleri kalmasın. Memleket Partisi'ne her evden bir oy istiyorum, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum.''

Seçime 3 gün kala dengeleri değiştiren gelişme! Muharrem İnce açıkladı: Adaylıktan çekiliyorum

ŞABAN SEVİNÇ 'ÇEKİLMENİN' PERDE ARKASINI ANLATTI

Cüneyt Özdemir’e konuşan gazeteci Şaban Sevinç, olayın perde arkasını anlattı. Sevinç konuşmasında İnce’nin sağlık durumunun çekilmesinde bir kırılma noktası olduğunu belirtti. İnce’nin İzmir’den Ankara’ya gelirken uzun bir muhasebe yaptığını söyleyen Şaban Sevinç, çıkan iddialarına karşılık böyle bir karar aldığını ifade etti. Şaban Sevinç, Muharrem İnce’nin koşulsuz ve karşılıksız bir şekilde adaylıktan çekildiğinin de altını çizdi.

MİTİNGLERİ İPTAL EDİLMİŞTİ

Dün Memleket Partisi'nin Manisa ve İzmir'de düzenlemeyi planladığı mitingler ertelenmişti. Partiden yapılan açıklamada, İnce'nin rahatsızlığı nedeniyle yapılamadığı duyurulmuştu. Daha sonra sosyal medyadan bir açıklama yapan İnce, FETÖ tarafından sahte dekont ve kasetlerle hakkında bir algı operasyonu yapıldığını söylemişti. 

İNCE'NİN PAYLAŞIMLARINA SORUŞTURMA

Öte yandan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye ait olduğu iddia edilen sosyal medya paylaşımıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkında sosyal medyadaki paylaşımlara yönelik soruşturma başlattığını açıkladı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İNCE' YE ÇAĞRI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise seçime 3 gün kala İnce'ye çağrısını yineledi. Kılıçdaroğlu, "Bugün rahatsızlığını duyduğum andan itibaren kendisine ulaşmaya çalışıyordum ancak ulaşamıyordum, sonunda ulaşabildim. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Bunu yapanlar operasyoncudur, şantajcıdır, montajcı pisliklerdir. Bunları siyasetten de toplumdan da söküp atmak gerekir. Çünkü bunlar yabancı istihbaratçıların eline düşmüş zavallı kimselerdir. Buradan net söylemek istiyorum ki Halil İbrahim soframız ona hep açıktır. Gelmek istiyorsa otursun soframıza değişimi birlikte getirelim. Bu pislikleri birlikte temizleyelim siyasetin içinden…

SOSYAL MEDYADAN 'KUMPAS' TEPKİSİ

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce hakkında çıkan iddialara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı.

Muharrem İnce, "45 gündür sahte dekontlarla, sahte belgelerle, sahte videolarla iftira atan ve algı operasyonu yapan FETÖ'cülere karşı bu ülkenin gazetecileri neredesiniz? Savcıları neredesiniz? Bu aşağılık teröristlerin kumpaslarından medet umanlar, bunları yayanlar, bunlara inananlar; kumpas davaları döneminde yaşananları hatırlamıyor musunuz? Bu aşağılık teröristlerle ömrümün sonuna kadar mücadele edeceğim. Ortada gerçek bir dekont yokken, gerçek bir kaset yokken, gerçek bir jeep yokken; bunları varmış gibi göstermek alçaklıktır, şerefsizliktir. Olmayan bir kaset ile ilgili “özel hayatın gizliliği" veya "ister gerçek olsun, ister sahte" değerlendirmesi yapmak kumpasçılara hizmet etmektir." ifadelerini kullanmıştı.

"HEPİNİZLE YARGIDA HESAPLAŞACAĞIM"

İnce, "Elinizde hangi sahte belge, hangi sahte dekont, hangi sahte görüntü varsa; 1 dakika bile beklemeden yayınlayın. Benim abdestimden şüphem yok. Ömrüm sizin ağababalarınızla mücadele etmek ile geçti. Ne FETÖ'ye, ne PKK'ya, ne Hizbullah'a asla boyun eğmedim, eğmem. Hepinizle yargıda hesaplaşacağım." açıklamasında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
mustafam11 Mayıs 2023 12:57

ince adayken onu destekleri ,ç,n teşekkür bile ettiler cekilincede l,img girişimi yapılıyor ince kimseye boyun eymez gitti yolu kendisi secer kimseden akıl almaz

Sonraki Haber Yükleniyor...