Son dakika... MSB'den Fransa Parlamentosu'ndaki skandal görüntülere tepki: Müttefiklik ruhuna aykırı

- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

MSB, Fransa Parlamentosu'nda düzenlenen resepsiyondaki skandal görüntülere sert tepki gösterdi. Teröristlerin onur madalyasıyla ödüllendirilmesine ilişkin açıklama yapan bakanlık, "NATO üyesi Fransa’nın parlamentosunda eli kanlı PKK/YPG terör örgütünün temsilcilerinin ağırlanması, parlamentonun saygınlığına gölge düşürmüştür. Bu hareket müttefiklik ruhuna aykırı olduğu gibi NATO’nun terörle mücadelesinin de içini boşaltmaktadır. " ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Fransa Parlamentosu'nda PKK/YPG sözde temsilcilerin ağırlanmasına sert tepki gösterdi. Bakanlık sosyal medya hesabından NATO üyesi olan Frans'nın bu hareketinin müttefik ruhuna aykırı olduğunu belirtti. 

https://twitter.com/tcsavunma/status/1640624177064419329

MSB tarafından yapılan açıklamada, "NATO üyesi Fransa’nın parlamentosunda eli kanlı PKK/YPG terör örgütünün temsilcilerinin ağırlanması, parlamentonun saygınlığına gölge düşürmüştür. Bu hareket müttefiklik ruhuna aykırı olduğu gibi NATO’nun terörle mücadelesinin de içini boşaltmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri, her hâlükârda tüm terör örgütlerine karşı mücadelesine aralıksız devam edecektir" ifadeleri kullanıldı. 

Son dakika... MSB'den Fransa Parlamentosu'ndaki skandal görüntülere tepki: Müttefiklik ruhuna aykırı

FRANSA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİNE ÇAĞRILDI

Fransa'nın  skandal hareketinin ardından Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Dışişleri Bakanlığına çağırılmıştı.  Büyükelçiye, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG ve bunun kadın kolları YPJ mensuplarının Fransa Senatosu'nda ağırlanmalarının ve "onur madalyasıyla ödüllendirilmelerinin" kabul edilmediği ve bu olayın kuvvetle kınandığı vurgulandı. PKK/PYD/YPG ve sözde SDG'nin Türkiye'ye ve Suriyelilere yönelik saldırıları, bölgedeki ayrılıkçı ve istikrar bozucu faaliyetleri Büyükelçinin dikkatine bir kez daha getirildi. Büyükelçiye, Fransız makamlarından terörle mücadele kapsamındaki beklentiler de yinelendi. Bu çerçevede, Fransa'nın, PKK'nın Suriye'deki uzantılarına uluslararası meşruiyet kazandırma çabalarına prim vermemesi; Türkiye’nin sınırlarının ve Türk halkının güvenliği ile Suriye'nin birliği ve toprak bütünlüğünün korunmasını desteklemesi ve müttefiklik ruhuna uygun şekilde dayanışma sergilemesi talep edildiği öğrenildi.

SENATO'DA SKANDAL RESEPSİYON

Fransa’da düzenlenen senatodaki etkinliğe PKK/YPG’NİN oluşturduğu SDG mensupları davet edildi. Teröristler Fransa Senatosu’nda alkışlarla karşılandı. Teröristlerin eylemleri takdir edildi, DEAŞ ile mücadelede PKK/YPG’ye desteğini sürdürüleceği mesajı verildi. Fransız Senatosu öte yandan PKK/YPG üyelerine sözde onur madalyası verdi. Fransa Parlamentosu’ndaki skandaldan sonra Türkiye’nin Paris Büyükelçiliğinden tepki gecikmedi.

(İHA)

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...