Son dakika... MSB duyurdu: Yunanistan sınırında 2'si FETÖ mensubu 6 kişi yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika... MSB duyurdu: Yunanistan sınırında 2'si FETÖ mensubu 6 kişi yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Milli Savunma Bakanlığı Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6 kişinin hudut birlikleri tarafından yakalandığını duyurdu. Yakalanan şahıslardan 2’sinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.

Milli Savunma Bakanlığı Yunanistan sınırında 2'si FETÖ mensubu 6 kişi yakalandığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada  "Ülkemizden Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6 kişi hudut birliklerimiz tarafından yakalandı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan 2’sinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi." ifadeleri kullanıldı. 

https://twitter.com/tcsavunma/status/1723649323013918802

MEHMETÇİK, SON 3 AYDA 200 TERÖRİSTİ YAKALADI

Hudut kartalları; sınırların güvenliği için tel engeller, modüler beton duvarlar ve derin hendeklerden oluşan sınır fiziki güvenlik sistemlerinin yanı sıra son teknoloji ürünü sistemler kullanıyor. Kamera, termal kamera ve dronlar ile keşif ve gözetleme faaliyetlerine aralıksız devam eden Mehmetçikler, 15 Ağustos-10 Kasım 2023 tarihleri arasında hudutlardan geçmeye çalışan 200 teröristi yakaladı. Bunlardan 154’ünün FETÖ-PDY’ye, 40’ının PKK/KCK-PYD/YPG’ye, 5’inin DEAŞ’a ve 1’inin MLKP terör örgütüne mensup olduğu belirlendi.

Ayrıca aynı tarihler arasında 41’i PKK mensubu, 3’ü de DEAŞ mensubu olmak üzere toplam 44 terörist hudut birliklerimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Bu tarihler arasında hudut kartalları 6 bin 541 düzensiz göçmeni yakalarken, 49 bin 281 düzensiz göçmenin ise yasa dışı hudut geçiş girişimini engelledi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...