Son dakika! MSB duyurdu: Gazze’ye yardım malzemeleri ulaştırmak için dört sorti planlandı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Türkiye, içerisinde çoğunlukla sağlık malzemelerinin yer aldığı yardım paketlerini Gazze'ye göndermek üzere hazırladı. Yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılması için toplamda dört sorti planlandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Gazze için hazırlanan yardım paketi hakkında açıklamada bulundu. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ülkemizin yardım elini Gazze’ye ulaştırmaya devam ediyoruz. 

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hazırlanan ve içerisinde çoğunlukla sağlık malzemelerinin yer aldığı yardım paketlerini Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımıza yüklemeye başladık. Uçaklarımız hazır olur olmaz Mısır’a hareket edecek. Yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılması için toplamda dört sorti planlandı.

İLK DESTEK DÜN GİTTİ

Dün öğlen saatlerinde Ankara'dan havalanan ilaç ve tıbbi malzeme yüklü Cumhurbaşkanlığına ait uçak, 20 uzman hekimle Kahire'ye iniş yaptı. Sağlık Bakanlığı yöneticileri de dahil olmak üzere 20 uzman hekim, Mısır Sağlık Bakanlığı'nda bakan yardımcısı ve diğer yetkililerle bir araya gelerek, Gazze'ye yönelik sağlık yardımlarını değerlendirdi.

Son dakika! MSB duyurdu: Gazze’ye yardım malzemeleri ulaştırmak için dört sorti planlandı

REFAH SINIR KAPISI AÇILDI

Gazze Şeridi'nin Mısır'a açılan tek kapısı olan Refah Sınır Kapısı’nın açılmasının ardından sınır kapısına İsrail'in hava saldırılarına karşı koruma sağlamak amacıyla göndere BM bayrağı çekildi.

Mısırlı bir yetkili ve Avrupalı bir diplomat basına yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ne insanı yardımların ulaştırılacağı Refah Sınır Kapısı’ndan geçen yardımların BM tarafından denetleneceğini aktararak, yardımların sivillere verilmesi ve silahlı gruplar tarafından kullanılmaması için Mısır ve Filistin Kızılayı’nın denetlemeye yardım edeceğini ifade etti.

Son dakika! MSB duyurdu: Gazze’ye yardım malzemeleri ulaştırmak için dört sorti planlandı

https://twitter.com/tcsavunma/status/1716328519620325523

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...