Son dakika: Mersin merkezli 11 ilde DEAŞ'ın finans kaynağına operasyon

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Mersin merkezli 11 ilde DEAŞ'ın finans kaynağına operasyon

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi... Mersin merkezli 11 ilde DEAŞ terör örgütüne eş zamanlı operasyon düzenlendi. İçişleri Bakanlığı örgüte finans sağlayan 20 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı talimatıyla jandarma ekipleri, DEAŞ silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışma ve MASAK raporları doğrultusunda araştırma başlattı.

11 İLDE OPERASYON

Bu kapsamda yardım adı altında topladıkları parayı DEAŞ terör örgütüne aktaran ve para transferleri yapan 1’i Çin, 1’i Alman ve 18’i Türk vatandaşı olmak üzere toplam 20 şüpheli tespit edildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mersin, İstanbul, Şanlıurfa, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Bitlis, Erzurum, Kahramanmaraş ve Hatay illerinde belirlenen şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi.

20 ÖRGÜT ÜYESİ YAKALANDI

Operasyonlarda 20 örgüt üyesi yakalanarak gözaltına alındı.

İHA’nın haberine göre operasyon düzenlenen şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada ele geçirilen çok sayıda dijital malzeme ve dokümana ise incelenmek üzere el konuldu.

Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü aktarıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...