Son dakika! Malatya'da art arda depremler: 3 kez sallandı (Son depremler)

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39'da 4.8, saat 16.40'ta 4,5 ve 18.18'de 4.2 büyüklüğünde depremler meydana geldi. AFAD depremin derinliğinin 9.13 km olduğunu kaydetti. Beşik gibi sallanan Malatya'da meydana gelen depremler çevre illerden de hissedilirken, vatandaşlar panik ve korku içerisinde sokaklara döküldü.

Son dakika haberi: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Yeşilyurt ilçesinde saat 18.18 sıralarında meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin derinliğinin 9.13 kilometre olduğu belirlendi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde büyük hasar alan Malatya, sallanmaya devam ediyor. 'Asrın felaketi'nin yaralarını sarmaya çalışan bölge halkı, bu kez peş peşe bir dakika arayla meydana gelen iki depremle sarsılırken AFAD, merkez üssü Yeşilyurt olan 4.2 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu.

Son dakika! Malatya'da art arda depremler: 3 kez sallandı (Son depremler)

BİR DAKİKA ARAYLA İKİ DEPREM

AFAD verilerine göre; Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39'da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.35 kilometre olarak kaydedildi. Bu depremden sadece bir dakika sonra saat 16.40'ta aynı bölge 4.5 ile sallandı. Depremin derinliği 7.0 kilometre olarak ölçüldü.

Çevre illerden de hissedilen depremler büyük paniğe neden oldu.

BAKAN KOCA: OLUMSUZ BİR ÇAĞRI OLMADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Malatya’da meydana gelen depremin ardından ambulans servislerine olumsuz bir çağrı olmadığını duyurdu.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde art arda meydana gelen 4.8 ve 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medyadan bilgilendirme yapan Bakan Koca, “Sağlık açısından bilinen bir olumsuzluk yaşanmamış, Malatya ve Kahramanmaraş İl Ambulans Servisi Başhekimliklerine çağrı olmamıştır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39’da 4,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımızla saha tarama çalışmalarına başlanmıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1690361607413481473

"OLUMSUZ DURUM BULUNMAMAKTADIR"

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, depremlerin ardıdnan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Malatya ilimiz Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39'da 4,8, saat 16.40'ta 4,5 olmak üzere peş peşe iki deprem meydana gelmiştir. An itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Malatyalı hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimizi sunarım."

SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...