Son Dakika: 155 yıl sonra ilk, Kızılay'ın yeni başkanı belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son Dakika: 155 yıl sonra ilk, Kızılay'ın yeni başkanı belli oldu

GÜNDEM Haberleri

Son dakika: Kerem Kınık'ın istifasının ardından Kızılay'a vekalet eden Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, genel kurulda oy birliğiyle genel başkan seçildi. Yılmaz, 155 yıllık Kızılay tarihinin ilk kadın başkanı oldu.

Son dakika: 2016 yılından bu yana Türk Kızılay Genel Başkanlığı görevini yürüten Kerem Kınık'ın istifasının ardından tüzük gereği olağanüstü kongreye kadar Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet eden Fatma Meriç Yılmaz, Olağanüstü Genel Kurul'da katılan 535 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden Genel Başkanlığa seçildi. 

Türk Kızılay'ın bugün yapılan olağanüstü genel kurulunda Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz tek aday oldu. Seçimde yaklaşık 800 delege oy kullandı. 2015 yılında bu yana Türk Kızılay yönetim kurulunda bulunan Fatma Meriç Yılmaz, genel kurulda oy birliği ile Kızılay'ın yeni genel başkanı seçildi. Yılmaz, 155 yıllık Kızılay tarihinin ilk kadın genel başkanı oldu. Yılmaz, bugüne kadar Türk Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulunuyordu.

ERDOĞAN: KIZILAY YIPRATILMAMALI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da olağanüstü genel kurula bir video mesaj gönderdi. Genel kurulun başarılı geçmesi temennisinde bulunan Erdoğan, Türk Kızılay'ın 1868 yılından beri Türkiye, bölge ve dünyadaki tüm insanların imdadına koştuğunu anlattı.

Türk Kızılay mensuplarına teşekkür eden Erdoğan, şunları kaydetti:

""Siyasi çıkar hesabıyla Kızılay'ın yıpratılmaması gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Kızılay mensuplarımızın da görevlerini yerine getirirken taşıdıkları ağır mesuliyetin şuuruyla hareket etmesi aynı derecede önemlidir. Her türlü takdir duygusunun üzerindeki çalışmaları için her kademedeki Kızılay personelimize ve Kızılay gönüllülerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra çok daha büyük başarılara imza atacağına inandığım Türk Kızılay Derneğimizin Olağanüstü Genel Merkez Genel Kurulunun hayırlara vesile olmasını diliyorum."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...