Son dakika: Kayseri’de peş peşe üç deprem! Çevre illerden de hissedildi (7 Mart 2023 son depremler)

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

AFAD'ın verilerine göre; Kayseri'nin İncesu ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 14.47'de meydana gelen depremden 1 dakika sonra Kayseri'nin Hacılar ilçesinde 4.4, 6 dakika sonra ise yine İncesu ilçesinde 4.3 büyüklüğünde depremler yaşandı. Peş peşe meydana gelen sarsıntılar çevre illerden de hissedildi.

Son dakika deprem haberi: 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye'de sarsıntılar devam ediyor. Bugün Marmara'da ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından AFAD, Kayseri'de de peş peşe depremler meydana geldiğini açıkladı.

KAYSERİ'DE PEŞ PEŞE 3 DEPREM

AFAD'ın verilerine göre; Kayseri'nin İncesu ilçesinde saat 14.47'de 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 12.8 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, çevre illerden de hissedildi.

Bu depremden sadece bir dakika sonra saat 14.48'de Kayseri'nin Hacılar ilçesinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Bu depremin derinliği ise 7.0 kilometre olarak açıklandı.

Bir dakika arayla meydana gelen bu iki depremin ardından İncesu ilçesi yeniden sallandı. İlk depremden 6 dakika sonra saat 14.53'te 4.3 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi. Bu depremin derinliği ise 6.95 olarak kaydedildi.

SARSINTILAR SÜRÜYOR

4.0'dan büyük olan 3 depremin ardından bölgede sarsıntılar sürüyor. İncesu ilçesinde saat 15.15'te 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. AFAD tarafından aktarılan bu verilere göre, 28 dakika içerisinde Kayseri'de 4 deprem meydana gelmiş oldu.

Son dakika: Kayseri’de peş peşe üç deprem! Çevre illerden de hissedildi (7 Mart 2023 son depremler)

AFAD BAŞKANI SEZER'DEN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kayseri'de depremler sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığını belirterek, "Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz olası olumsuz bir duruma karşın hazır durumdadır. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım" ifadelerini kullandı.

"OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

Çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle Kayseri'de panik yaşayan çok sayıda kişi sokağa çıktı. Kayseri Vali Vekili Şenol Esmer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre bir olumsuzluk görünmediğini, birimlerin saha kontrol çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da yaptığı paylaşımda, "İncesu Belediye Başkanı ve bazı muhtarlarımız ile görüştüm, an itibarıyla olumsuz bir durum gözükmüyor. Ekiplerimiz sahada. Rabb'im her türlü afetlerden bizleri korusun" ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, "Şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum yok" derken, büyük depremler sonrası Kayseri'de 600 tane ağır hasarlı bina olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...