Son Dakika... Kahramanmaraş'ta 42 yaşındaki Melike 222. saatte sağ olarak çıkarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Asrın felaketinin 222. saatinde gelen haber umutları tazeledi. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin 222. saatinde 42 yaşındaki Melike İmamoğlu enkazdan sağ olarak çıkarıldı. 'İmdat' diye bağırmasıyla ekiplerin harekete geçerek kurtardığı Melike İmamoğlu hastaneye sevk edildi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden 10 gün geçti. Türkiye'yi sarsan deprem felaketinde umutlandıran haberler gelmeye devam ediyor. Depremin ardından geçen 141'nci ve 212'nci saatler arasında en az 64 kişi enkaz altından sağ çıkarıldı. Son olarak 222. saatte Melike İmamoğlu sağ olarak kurtarıldı. 

222. SAATTE UMUDUN ADI MELİKE! 

Kahramanmaraş'ta Melike İmamoğlu depremden 222 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı. Onikişubat ilçesinde enkazda çalışma yapan ekipler, Melike İmamoğlu'nun yaşadığını belirledi. Kadının yeri tespit edildi. Kurtarma ekipleri zorlu bir çalışma sonucu çıkarılan 42 yaşındaki Melike İmamoğlu hastaneye kaldırıldı.

SÜREKLİ KAYBETTİĞİ KIZI SILA’YI SAYIKLAMIŞ

İmamoğlu, ileri tetkik için ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı. Sağlık görevlilerinin su istediğini zannettiği 42 yaşındaki Melike İmamoğlu’nun depremde kaybettiği kızı Sıla’yı sayıkladığı ortaya çıktı. Ablası Nilgün Kalay, “Umudumuzu kesmişken sağ olarak çıktı. Yaradana şükürler olsun. Konuştuk kızını sordu. Su istiyor zannetmişler. “Sılam nasıl” demiş” ifadelerini kullandı. 

Son Dakika... Kahramanmaraş'ta 42 yaşındaki Melike 222. saatte sağ olarak çıkarıldıMelike İmamoğlu depremden 222 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı

'İMDAT' DİYE SESLENİNCE KURTARILDI

Hayrullah Mahallesi Özdemirler Apartmanı’nda enkazda çalışma yapan İnegöl Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri imdat sesi üzerine enkazın altına yöneldi. Ekipler 42 yaşındaki Meryem İmamoğlu’nun hayatta olduğunu belirledi ve temasa geçti. Bunun üzerine de zamanla yarış başladı. Yapılan çalışmalar sonrası 42 yaşındaki Meryem İmamoğlu, UMKE ekiplerinin damar yolu açıp serum takmasıyla enkazdan çıkarıldı. Hastaneye sevk edilen İmamoğlu’nun şuurunun açık olduğu öğrenildi.

Özdemir Apartmanı’nda eşi ve kızını kaybeden 42 yaşındaki Melike İmamoğlu’nu canlı olarak kurtaran İNDAK ekibi üyesi Alemdar Hasan Kılıç o anları anlattı.
Kılıç, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “İlk günden beri buradayız. Artık son iki apartman kalmıştı, herkese cenazeleri teslim ediyoruz. Bizim de umudumuz yoktu. Allah’tan umut kesilmediğini bir kez daha gördük. Son tablayı kaldırdık, 4 cenaze vardı, almaya çalışıyorduk. İçerden 'İmdat' diye ses geldi. Ayaklarımızın bağı kesildi, sevinçten havaya uçtuk. Kontak kurduk. Aradığımız kişiydi. Sağlamdı. Dışardakilerden daha iyiydi. Anlatacak bir şey bulamıyorum. Kaç saat oldu. Yemeden içmeden toprak altında sapasağlam. Allah’a şükürler olsun” diye konuştu.

212'NCİ SAATTE 77 YAŞINDAKİ FATMA GÜNGÖR KURTARILDI

Depremin 9. gününde Adıyaman'da Alitaşı Mahallesinde bulunan 7 katlı Merve apartmanı enkazında yaşam belirtisi alınması üzerine çalışma başlattıldı.  Sesli kontrolün ardından termal kamera ile yapılan tespitte bir kişinin hayatta olduğu belirlendi. Saatler süren çalışmanın ardından mucizeyi gerçekleştiren Güngör'ü, depremden 212 saat sonra enkazdan çıkartttı. İlk müdahalesi enkaz başında yapılan ve serum takılan Güngör, hastaneye kaldırıldı.

Son Dakika... Kahramanmaraş'ta 42 yaşındaki Melike 222. saatte sağ olarak çıkarıldı
Adıyaman'da Merve Apartmanı'nın enkazından 77 yaşındaki Fatma Güngör, depremin 212. saatinde kurtarıldı.

9. GÜNDE PEŞ PEŞE GELEN MUTLU HABERLER

Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesindeki çalışmaları aralıksız sürüyor. Yıkılan binaların enkazından 9. günde de sevindiren kurtarma haberleri geldi.

Hatay'ın Antakya ilçesindeki Emek Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde yıkılan bir binada çalışma yapan ekipler, Suriyeli Adnan Ahmad Amir ve 4 yaşındaki kızı Emira Amir'i 141. saatte yıkıntılar arasından çıkarmayı başardı. İlk isteğinin iki bardak demli çay olduğunu belirten depremzede babaya ekipler, "Çaylar hazır, hazır." şeklinde cevap verdi.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Nur Apartmanı enkazında Eldivan Belediyesi İtfaiyesi ve Yapraklı Belediyesi İtfaiyesi ekiplerinin çalışmaları neticesinde 13 yaşındaki kız çocuğu depremin 145'inci saatinde kurtarıldı.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...