Son dakika: Kahramanmaraş depreminin hissedildiği illerde göçük! Birçok şehirde binalar çöktü

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haber: Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerden de şiddetli bir biçimde hissedildi. Diyarbakır, Adıyaman ve Malatya'da bazı binaların çöktüğü haberi geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan son dakika bilgisine göre, saat: 04.17 sıralarında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem 30 snaiye sürerken, Diyarbakır, Malatya ve Adıyaman'da da göçüğe neden oldu.

Kahramanmaraş Pazarcık olan 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi. Depremin derinliği 7 kilometre olarak duyurulurken, yaklaşık 30 saniye sürdüğü belirtilen şiddetli sarsıntı Kayseri, Adana, Mersin ve Hatay olmak üzere çevredeki birçok kentten hissedildi.

ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda göçük altında birçok vatandaşın olduğu bildirilirken, bölgedeki artçı sarsıntılar da sürüyor. AFAD, saat 04.26'da merkez üssü Gaziantep'in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.

"YIKILAN BİNALARIMIZ VAR"

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Deprem oldu lütfen güvenli yerlere geçelim. Maalesef yıkılan binalarımız var. Rabbim korusun" ifadelerini kullandı. 

Gaziantep Valisi Davut Gül, "Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim Geçmiş olsun" şeklinde paylaşımda bulundu.

https://twitter.com/DepremDairesi/status/1622407960591826948

ADIYAMAN VALİSİ: BÜYÜK BİNALAR ÇÖKTÜ

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, telefonla bağlandığı canlı yayında bölgedeki son durumu aktardı. Vali Çuhadar, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek büyük binaların çöktüğünü söyledi.

Son dakika: Kahramanmaraş depreminin hissedildiği illerde göçük! Birçok şehirde binalar çöktü
Vatandaşlar, göçük altında kalan şahısları kurtarmak için ekiplerle birlikte seferber oldu.

OSMANİYE'DE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Deprem nedeniyle Osmaniye'de bir sitede bulunan bina yıkıldı. Vatandaşların ve tüm ekiplerin seferber edildiği bölgede arama çalışması başlatıldı. Panik havasının devam ettiği kentte başka bir binanın daha yıkılma ihtimalinin olduğu belirtildi.

(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...