Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 14'üncü gün: Can kaybı 41 bin 20

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 14'üncü gün: Can kaybı 41 bin 20

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem tüm Türkiye'yi derinden sarstı. 11 kentte binlerce bina yerle bir oldu, arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. 6 Şubat depremlerinin son bilançosunu açıklayan AFAD Başkanı Sezer, can kaybının 41 bin 20'ye yükseldiğini açıkladı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremler 11 kentte büyükyıkıma neden oldu. Saat 04.17'de meydana gelen ilk depremde binlerce bina yıkılırken, birkaç saat sonra gelen ikinci büyük deprem ile ağır hasar alan binalar da çöktü. Depremde can kaybı artarken, bölgedeki çalışmalar 14'üncü günde de devam ediyor. 

CAN KAYBI 40 BİNİ AŞTI

On dördüncü gününe girilen büyük felakette acı bilanço her geçen saat ağırlaşırken can kaybı maalesef 27 Aralık 1939'da meydana gelen ve 32 bin 968 kişinin hayatını kaybettiği 7,8 büyüklüğündeki Erzincan depremini geçti. Türkiye'yi hüzne boğan 6 Şubat depremlerindeki son acı bilançoyu AFAD, 41 bin 20 olarak açıkladı. AFAD Başkanı Sezer, Kahramanmaraş ve Hatay dışındaki illerde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

200 BİNİN ÜZERİNDE ÇADIR KURULUMU YAPILDI

Sezer, “Enkaz kaldırma çalışmalarımız devam ederken bir taraftan da hassas bir şekilde arama-kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Her gün canlı bir kardeşimize ulaşma ümidi ile çalışmaları sürdürüyoruz. Bir taraftan da hayatını kaybeden vatandaşlarımızla karşı karşıya kalıyoruz. Bugün, 40 bin 689 vatandaşımızın maalesef hayatını kaybettiğini tespit ettik. Bir taraftan da iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızı da yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. 200 binin üzerinde çadır kurulumu yapılmış durumda. Bölgedeki diğer sivil toplum kuruluşlarının envanterlerini katarsak 250 bine yakın kurulmuş durumda. Bizim hedefimiz bu sayıyı 300 bine çıkarmak. Yine 100 bin konteyner kent hedefinin iki ay içerisinde bitirilmesi çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken 6 bininin kurulumu tamamlandı. Diğer alanlarda da altyapı çalışmaları devam ediyor” dedi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 14'üncü gün: Can kaybı 41 bin 20

"830 BİNİN ÜZERİNDE BİNADA HASAR TESPİTİ TAMAMLANDI"

Kahramanmaraş merkezli depremin hissedildiği 11 ilde de hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Sezer, “830 binin üzerinde binada hasar tespit çalışması şu anda tamamlanmış durumdadır. Hava araçlarımızı da yoğun bir şekilde kullanıyoruz. Özellikle köylerimizdeki gıda ve çadır ihtiyacı için 24 saat hava araçlarımız faaliyetlerine devam ediyor. Bu manada diğer ülkelerden ve ülke içerisinde çadır sevkiyatı ve diğer sevkiyatlar için de uçaklarımızı kullanıyoruz. Şu anda 75 uçağımız ve 178 helikopterimiz afetzedelere yardım noktasında çalışmalarını sürdürüyorlar ve 11 bin 97 sorti yapmış durumdalar” dedi.

DAKİKA DAKİKA KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

İşte yıkıcı depremin merkez üssü Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Osmaniye ve Kilis'te son durum...

22:20 AFAD: Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 41.020 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

15:16 AFAD verilerine göre Malatya Yeşilyurt'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

14:32 Depremden etkilenen illerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda 131 şüpheli tutuklandı.

12:44 EGM: Depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 775 hesap yöneticisi tespit edildi, 441'i hakkında adli işlem başlatıldı. 129 şahıs gözaltına alındı, 24'ü tutuklandı.

12:13 AFAD: (Kahramanmaraş merkezli depremler) Artçı sarsıntı 6 bin 40'a ulaştı. 4-5 arası 436, 5-6 arası artçı sarsıntı sayısı 40 olarak ölçüldü. Bir de 6,6 büyüklüğünde sarsıntı var.

12:00 Milli Savunma Bakanı Akar: Bazı fitne fesat yuvaları 'sınırlardan sığınmacı akını' iddialarını ortaya attı. Bu iddialar tamamen gerçek dışıdır. Depremden sonra 10 bin 633 Suriyeli topraklarına gönüllü olarak dönmüştür.

11:39 AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Meclis çalışmalarına verilen aranın 28 Şubat'a kadar uzatıldığını bildirdi.

00:01 Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye ve Suriye'ye şu ana kadar 106 uçakla 3 bin 14 ton yardım malzemesi ulaştırdı.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...