Son dakika: İstiklal Caddesi'ni kana bulayan teröristin yakalanma anı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika: Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. Kanlı saldırıyı düzenleyen kadın teröristin yakalandığı operasyonun görüntüleri ortaya çıktı.

Son dakika haberi: İstanbul Beyoğlu'nda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili geniş çaplı inceleme başlatan polis, gece bir dizi operasyon düzenledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırının faili olduğu belirlenen kadını kıskıvrak yakaladı. Zanlının gözaltına alındığı anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı. 

BAKAN SOYLU: KARŞILIĞINI DAHA AĞIR VERECEĞİZ

Dün saat 16.20 sırlarında Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bomba dolu çantanın patlaması sonrası polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemi alırken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve birçok yetkili bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Patlama olduğu andan itibaren olayı takip eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu eylemi gerçekleştirenlerin bedelini ödeyeceklerini söyleyerek, “Bu eylemi gerçekleştirenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz. Biz bu mesajı aldık. Hiç merak etmesinler, karşılığını daha ağır vereceğiz. Bugün Amerika tarafından yapılan taziye mesajının da katilin olay yerine ilk gelenlerden birisi olduğu gibi değerlendirmenin esas olduğunu ben düşünüyorum ve bu mesajın da karşılığı çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Yakın bir zamanda da görülecektir Allah’ın izniyle" ifadelerini kullandı.

Son dakika: İstiklal Caddesi'ni kana bulayan teröristin yakalanma anı

"BOMBAYI BIRAKAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bombayı bırakan kişinin gözaltına alındığı söyledi. Soylu, “Biraz önce olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ondan önce yaklaşık 21 kişi daha gözaltına alınmıştı. Özellikle bu konuda gayret gösteren arkadaşlarıma minnettarım. Çünkü eğer yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri konusundaki beyanlarını da verdiler. Nasıl bir operasyonla karşı karşıya kaldığımızı da bu en açık bir şekilde ifade etmektedir" dedi.

Son dakika: İstiklal Caddesi'ni kana bulayan teröristin yakalanma anı

"TALİMATIN KOBANİ'DEN GELDİĞİNE DAİR DEĞERLENDİRMEMİZ VAR"

"Eylemin talimatının Kobani’den geldiği konusunda değerlendirmelerimiz var" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu eylemin adım atıldığı andan itibaren, bu eylem yapıldığı andan itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz ve tüm birimlerimiz kaynaklandığı yer, talimatın alındığı yer, eylemi gerçekleştirenlerle ilgili bir çalışma ortaya koydular. İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylemin talimatının Kobani’den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin’den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var ve yine elbette ki bu olay hiç olmasaydı hiç can kaybımız olmasaydı ama şu anda sınırın ötesinde binlerce kahramanımız sınırın içerisinde dağlarda binlerce kahramanımız, şehirlerin içerisinde binlerce kahramanımız sadece terörü engellemekle mücadele ediyor” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hasan14 Kasım 2022 11:37

Allah'tan korkmayandan korkacaksın Allah'tan korkmayan da her cana kıyar Allah bunları ıslah etsen ıslah olmazlarsa kahru perişan etsin

Sena14 Kasım 2022 10:37

Tutuklansın suçlular

Sonraki Haber Yükleniyor...