İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında gözaltı sayısı 48'e çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında gözaltı sayısı 48'e çıktı

GÜNDEM Haberleri

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde dün yaşanan bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi de yaralandı. Olayın faili Suriye uyruklu Ahlam Albashır Küçükçekmece'de saklandığı adreste yakalandı. Olayla bağlantılı 46 kişinin emniyetteki sorgusu sürerken, 2 şüphelinin daha yakalandı. Gözaltına alınanların sayısı 48'e çıktı.

İstanbul Beyoğlu'nda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. Bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın Suriye kolu PYD/YPG tarafından gerçekleştirilen terör saldırısıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 46 şüphelinin sorgusu devam ederken, olayla ilgili 2 şüphelinin daha yakalandığı öğrenildi. Yakalanan 2 şüpheli ile birlikte gözaltına alınanların sayısı 48’e yükseldi.

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında gözaltı sayısı 48'e çıktı

Fotoğraftaki hain saldırının faili Ahlam Albashır

HAİN SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN TERÖRİST SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Olayın faili Suriye uyruklu Ahlam Albashır, Küçükçekmece'de saklandığı adreste yakalandı. Kadının militan, eylemi  terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin talimatıyla gerçekleştirdiğini itiraf etti. Zanlının sorgusu sürerken saldırıyı nasıl planladığı ortaya çıktı. İşte detaylar:  Ahlam Albashır, Afrin üzerinden Türkiye'ye girdi, 4 ay önce B. isimli bir şüpheliyle İstanbul'a geldi ve Esenler'de Suriye uyruklu 2 kişinin yaşadığı evde kalmaya başladı. Teknik takibe takılmamak için dijital yollarla iletişim kurmaktan kaçındı. B. ile birlikte kamufle olmak amacıyla 4 ay boyunca bir tekstil atölyesinde çalıştı. Dün de saldırıyı gerçekleştirdi.

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında gözaltı sayısı 48'e çıktı

BOMBA ZAMAN AYARLI

Yakalandıktan sonra sorgusunda örgüt tarafından özel istihbarat ajanı olarak yetiştirildiğini söyleyen Albashır "Eylem talimatını Aynularab'daki terör örgütü merkezinden aldım. İstanbul'da kaldığım süre boyunca örgütün merkeziyle irtibatımı, evinde kaldığım diğer şüpheliler sağladı. Olay günü Aynularab'daki merkezden verilen emirle harekete geçtim. B. ile beraber Beyoğlu'na gittim. Bombayı yerleştirdiğim bankta bir süre oturdum. Zaman ayarlı bombanın patlamasına kısa bir süre kala oradan uzaklaştım" dedi.

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında gözaltı sayısı 48'e çıktı

SALDIRGAN İÇİN İNFAZ EMRİ VERİLDİ

Öte yandan, polis ekiplerinin, saldırının öncesinde ya da hemen sonrasında Albashır'dan ayrıldığı ve olay yerinden kaçtığını değerlendiren B. isimli şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaları sürüyor. Ayrıca gözaltına alınan bazı zanlıların sorgusunda, örgütün Ahlam Albashır'ı yasa dışı yollarla Yunanistan'a kaçırmaları ve orada infaz etmeleri yönünde emir verdiği ortaya çıktı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...