Son dakika: Havada esrarengiz alarm! Gaziantep'te tüm uçuşlar durduruldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Havada esrarengiz alarm! Gaziantep'te tüm uçuşlar durduruldu

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberleri: Gaziantep hava sahasında tanımlanamayan bir cisim görüldüğünün rapol edilmesi üzerine, hava sahasına iniş ve kalkışlı uçuşlar 12 saat boyunca durduruldu. Gaziantep Havalimanı'na inmesi planlanan uçaklar Adana ve Şanlıurfa Havalimanı'na yönlendirildi. 

Gaziantep hava sahasında tanımlanamayan bir cisim görüldüğünün rapol edilmesi üzerine, hava sahasına iniş ve kalkıçlı uçuşlar durduruldu. Gaziantep Havalimanı'na inmesi planlanan uçaklar Adana ve Şanlıurfa Havalimanı'na yönlendirildi. İki yolcu uçağı kokpitinden yapılan 'tanımlanamayan cisim' anonsu nedeniyle gece yarısından bu yana havalimanına iniş ve kalkışlı uçuşlar yapılamıyor.

TANIMLANAMAYAN CİSİM DOĞRULANDI

Gaziantep'te 00.30 sıralarında yaşanan olaya göre yaklaşık 9 bin feet (2.743 metre) yükseklikte meydana geldi. Pilotlar durumu Gaziantep Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne aktarıldı. Tanımlanamayan cismin aynı zamanda hava trafik kontrolörleri tarafından da teyit edildi

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Yaşanan olay üzerine Gaziantep Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu. Gaziantep'e inişi planlanan bazı uçaklar Şanlıurfa ve Adana Havalimanları'na yönlendirildi. Geceden bu yana Gaziantep Havalimanı'dan 13 kalkış, 13'ü iniş olmak üzere 26 sefer iptal edildi.

Gaziantep Havalimanı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Başmüdürlüğü'nden alınan bilgiye göre NOTAM yayımlanmadığı öğrenilirken, ilerleyen saatlerde konuya ilişkin resmi açıklama yapılacağı belirtildi. Gaziantep Havalimanı'ndaki uçak seferleri, şüpheli cisimle ilgili değerlendirmelerin ardından 12 saat sonra yeniden başladı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...