Son dakika: MİT'ten Suriye'de 'nokta' operasyon: PKK'lı sözde yönetici etkisiz hale getirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: MİT, Suriye'de PYD/YPG’nin sözde Rakka alanı sorumlularından Baran Kurtay Kod Mehmet Sarı’yı düzenlediği gizli bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içinde ve dışında mücadelesi azimle sürüyor. Son yıllarda terörü kaynağında yok etme konseptine geçen güvenlik güçleri, terör örgütü PKK/YPG'ye Suriye'de bir darbe daha vurdu. Örgütün sözde yöneticilerinden birinin daha üzerine çizik atıldı.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre; Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK-PYD/YPG’nin sözde Rakka alanı sorumlularından Baran Kurtay Kod Mehmet Sarı’yı, 14 Nisan 2023 günü Suriye Kamışlı’da düzenlediği gizli bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Son dakika: MİT'ten Suriye'de 'nokta' operasyon: PKK'lı sözde yönetici etkisiz hale getirildi

PKK'NIN SÖZDE LİDER KADROSU İLE FAALİYET YÜRÜTÜYORDU

Türkiye’deki örgütsel eylemlere katılmasının ardından 2014’de Suriye alanına geçen Mehmet Sarı’nın son olarak PKK’nın lider kadrosu ile irtibatlı bir şekilde Rakka alanında üst düzeyde faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

MİT, Mehmet Sarı’nın Kamışlı’daki faaliyetlerini takibe aldı ve operasyon için uygun zamanı bekledi.

'ÇOK GİZLİ' OPERASYON

PKK/YPG mensubuBaran Kurtay kod adı Mehmet Sarı, Suriye Kamışlı bölgesinde 14 Nisan 2023 tarihinde MİT’in özel ekibi tarafından düzenlenen çok gizli bir nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...