Son dakika: FETÖ'nün 2013 KPSS ve JANA usulsüzlüğü soruşturmasında çok sayıda gözaltı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: FETÖ'nün 2013 KPSS ve JANA usulsüzlüğü soruşturmasında çok sayıda gözaltı

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Ankara merkezli 8 ilde yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ silahlı terör örgütünün 2013 yılı KPSS'de yapmış olduğu usulsüzlüklere ilişkin 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. JANA soruşturması kapsamında ise Ankara merkezli 10 ilde eş zamanlı operasyon yapılması ve gözaltı kararı verildi.

FETÖ'nün bürokrasinin tüm alanlarındaki yapılanmalarına yönelik soruşturmalar devam ediyor. Geçmişte çok sayıda sınavda kendi adamlarını yerleştirmek için usulsüzlük yaptığı tespit edilen örgütün foyaları bir bir ortaya çıkarılıyor. Bu kapsamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2013 yılı KPSS ve Jandarma Astsubaylık Sınavı'na yönelik iki ayrı soruşturma kapsamında FETÖ/PDY mensubu23 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

2 SORUŞTURMADA ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün 2013 yılı KPSS sınavında yapmış olduğu usulsüzlüklere ilişkin yapılan soruşturma kapsamında, haklarında 2013 yılı KPSS’ye hazırlık amacıyla KPSS çalışma evinde kaldıkları ve/veya 2013 yılı KPSS sorularını temin ettikleri yönünde etkin pişmanlık beyanı ve/veya olağan dışılık analiz raporu bulunan özel sektör çalışanı ve/veya ihraç edilmiş olan 15 şüpheli hakkında Ankara merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon yapılması ve gözaltı kararı verildi.

BİR DİĞER SORUŞTURMA 2013 YILI JANA'YA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir diğer soruşturma ise 2013 yılı Jandarma Astsubaylık Sınavı'na yönelik oldu.

8 ŞÜPHELİ HAKKINDA 10 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON KARARI

JANA soruşturması kapsamında, FETÖ/PDY üyeleri tarafından yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişilerek soruların örgüt mensuplarına dağıtıldığının tespiti üzerine, sınavda usulsüzlük gerçekleştirdiği belirlenen FETÖ/PDY mensubu 8 şüpheli hakkında Ankara merkezli 10 ilde eş zamanlı operasyon yapılması ve gözaltı kararı verildi.

FETÖ'YE BAĞLILIKLARINI SÜRDÜREN 14 KİŞİYE OPERASYON

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Polis Kolejinden ilişiği kesilen, haklarında FETÖ tarafından okul dönemine ve ilişiklerinin kesilmesiyle sonraki döneme ait bağlılık ve sadakatlerine göre kodlamalar, ardışık arama, HTS kayıtları, aleyhte ifade ve teşhisler bulunan şüpheliler için Ankara merkezli 9 ilde operasyon başlatıldı.

KOMİSER YARDIMCILIĞI SINAVI İÇİN SORU DAĞITMIŞ

Aralarında, 2007 yılı Polis Memurluğundan Komiser Yardımcılığına Geçiş sınavında soru dağıttığı tespit edilen 1 kişinin de olduğu 14 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalara, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince devam ediliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...