Son dakika: Deprem OHAL'i Meclis'e sunuldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Deprem OHAL'i Meclis'e sunuldu

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Kahramanmaraş depremi nedeniyle ilan edilen Olağanüstü Hal kararı TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen OHAL kararı TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi’nde şunlar kaydedildi:

“Anayasanın 119. Maddesi ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’n un 3. Maddesinin birinci fıkrası a bendine göre Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde 08/02/2023 Çarşamba günü saat 01.00’den itibaren üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesine karar verilmiştir.”

DEPREMDE SON DURUM

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin üçüncü gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremde son açıklamalara göre 7108 kişi hayatını kaybetti, 40.910 kişi ise yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin vurduğu 10 ilde 3 aylık OHAL ilan edildiği açıkladı, okulların tatil süresi ise uzatıldı. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...