Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye ek zam müjdesi: Tarih vererek duyurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Memur-Sen Genel Kurulu'nda konuştu. Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Erdoğan, '300 milyar dolar getireceğim' yalanını ortaya atanlar 1999 depreminden sonra IMF komiserlerinin çantacılığını yapıyordu." dedi. Memurun Temmuz maaşları için 'enflasyona ezdirmeyeceğiz' mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere de ek müjdesi vardı.

Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere doğru gidiyor. Seçim çok kısa bir süre kalırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplum her kesimiyle temaslarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Memur-Sen Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

EMEKLİYE EK ZAM MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçimden sonra yeni Meclis'in yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7500 liranın üzerinde emekli maaşı alanları sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız." dedi.

"MEMURLARMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Memurların beklediği açıklamayı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız." dedi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye ek zam müjdesi: Tarih vererek duyurdu

KILIÇDAROĞLU'NUN 'ALEVİYİM' VE ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun 'aleviyim' çıkışına değine Erdoğan,  "Bay bay Kemal 'Aleviyim.' diyor. Senin Aleviliğinden bize ne. Hayırlı olsun ne kadar güzel ama bugüne kadar sen bunu hiç söylemiyordun. Ne oldu da bugün söyledin? Çok manidar. İnsanları fikrine, meşrebine, mezhebine, kökenine göre ayırmanın ne inancımızda ne de siyasi geleneğimizde yeri vardır, asla olmayacaktır." dedi.

"SİYASETEN EMEKLİ EDECEĞİZ"

CHP Lideri'nin yine bir sosyal medya videosuyla paylaştığı 'asgari ücret' vaadini de tepki gösteren Erdoğan, "Kılıçdaroğlu, asgari ücretten vergiyi kaldırmaktan bahsediyor. Uyan da balığa gidelim. Biz, asgari ücreti vergi dışı bırakalı neredeyse 1,5 sene oldu. 14 Mayıs'ta tekaüt vakti geldiği anlaşılan Kılıçdaroğlu'nu siyasetten emekli edeceğiz. Böylece CHP seçmenini ve milletimizi bu eziyetten kurtaracağız.ve asgari ücretten vergi alınmayacak." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Memur Sen Konfederasyonu'nun değerli yöneticileri, kıymetli gençler, hanfendiler beyfendiler sizleri hürmetle selamlıyorum. Ülkemizin dört bir yanında emek mücadelesi veren kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum. 

Tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek Bayramı'nı tebrik ediyorum. Polis memuru Özgür Barçın evladımıza ve Resul Barutçu evladımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Tüm kamu personelimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu vesile ile Memur Sen kurucusu Mehmet Akif İnan'ı rahmetle yad ediyorum.

"BİRİLERİ YALNIZCA ŞOV YAPMANIN DERDİNDEYDİ"

Devletimizin tüm kurumlarıyla halen sahadayız. Seçim gündeminden bağımsız olarak bölgedeki tüm çalışmaları günbegün takip ediyoruz.

Memur-Sen depremzede kardeşlerimizin yanında oldu. Biliyosunuz bu deprem felaketinde sizler canla başla çalışırken birileri de yalnızca şov yapmanın derdindeydi. 

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye ek zam müjdesi: Tarih vererek duyurdu

650 bin konut ve köy evimizi tamamlayacağız. Evi yıkılan kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturana kadar durmayacağız. Millet devlet olarak inancımız, engelleri aşma kararlılığımız hepsinden daha güçlüdür. Marmara depremi sonrasında yaşadıklarımızı hatırlayın. Kimdi onlar, şu anki CHP. Ne yaptı onlar? Ortada yönetim diye bir şey yoktu. Ülke sadece can kayıplarında ezilmedi, ekonomik olarak da dar boğaza girdi, emekli memur maaşları dışarıdan gelen paralarla ödendi.

MUHALEFET 'IMF' GÖNDERMESİ

Bugün 'ülkeye 300 milyar dolar getireceğim' yalanı atanlar 1999 depreminden sonra IMF komiserlerinin çantacılığı yapıyordu.  Bay bay Kemal halef selef olduklarınız o zaman niçin size 1 kuruş para vermediler. Memurların parasını ödeyemediniz. Ülkeye yatırımlar konusunda en ufak bir şey yapamadınız. Bizim ise elhamdülüllah öyle bir derdimiz yok.

Davos'tayız, o zaman Bebecen benim bakanım. Kendilerine (IMF) dedim ki Türkiye'den alacaklarınızı alıyor musunuz, dedim; alıyoruz dediler. Türkiye'den alacaklarınızı alırsınız ama Türkiye'yi siz yönetemezsiniz, ben yönetirim dedim. IMF'e olan borcumuzu bitirdik ve ilişiğimizi kestik.

MERKEZ BANKASI DÖVİZ REZERVİ 122 MİLYAR DOLAR

Bay bay Kemal'in bir sözcüsü var, İP'in de bir ismi var, IMF'in temsilcileri ile toplantı yaptılar. Sıkıntıdaymışız... Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok, dedik. Geldikleri gibi döndüler. Esrar kaçakçılarının Londra'ya götürdüğü paralardan 300 milyar dolar alacak herhalde. Başka türlü gelmez. Biz geldiğimizde Döviz rezervi 28 milyar dolardı şimdi 122 dolar döviz rezervimiz var. Ben size yalanı asla tavsiye edemem. Bu millet doğruluk üzerinde ayakta durmuştur. 

Asrın felaketine maruz kalsak da milletimizi de devletimizi de enkazda bırakmadık. 

"EMEKLİLERE ÇİFTE BAYRAM YAŞATTIK"

Cumhuriyet tarihimizi en büyük atamalarını yapıyoruz. Toplumumuzun hiçbir kesimini ihmal etmiyoruz. Emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon 200 bin kardeşimizin talebini karşıladık. Nisan ayından itibaren şartları uyan vatandaşlarımız maaşlarını almaya başladı. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 lira yaptık. Bayram ikramiyelerini 2 bin liraya çıkararak bir adım daha attık. Emeklilerimize çifte bayram yaşattık.

EMEKLİYE ZAM MÜJDESİ

Seçimden sonra 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız. Müjdesini sizlerle birlikte verdiğimiz sözleşmeli kamu personelininin kadroya geçmesini sağladık. Farklı kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 500 bin sözleşmelimizin sorununu çözüme kavuşturduk. Ek gösterge düzenlemesini hayata geçirdik. Çalışanlarımıza yüzde 30 oranında zam yaptık. En düşük memur maaşını yüzde 136 artışla yaklaşık 12 bin liraya çıkardık.

"MEMURU ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Temmuz ayında enflasyon farkı yanında refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memularımızı enflasyona ezdirmeme sözünü tutacağız. Bugüne kadar hiçbir zaman memurumuzu ve işçimizi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz.

KİRA FİYATLARINA YÖNELİK ÇALIŞMA

Deprem sonrası özellikle büyükşehirlerde aniden artan kira fiyatlarıyla ilgili olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Biz siyaseti ikbal için değil, ülkeye ve millete hizmet için yapanız. Milletin derdi ile dertlenip, yükünü hafifletmeye çalışıyoruz.

"LGBT'Yİ SAVUNUYORLAR"

 Türkiye Yüzyılını da sizlerle beraber kuracağız. Memur Sen'in bizleri yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. Seçimde önümüze gelecek oy pusulasında sadece ittifaklar olmayacak, iki farklı gelecek olacak, iki farklı toplum devlet tasavvufu olacak. Cumhur İttifakı LGBT'ci değildir. Şu anda adı Millet İttifakı olan zillet ittifakında LGBT adına bir söz duydunuz mu? Çünkü savunuyorlar. İP, savunuyor. 14 Mayıs'ta benim milletim gereken dersi verecektir. İstikbalimiz açısından mühim bir seçimdir 14 Mayıs seçimi. Sandık başına gittiğimizde 27 Mayıs darbesi ile dar ağacına gönderilenleri unutmayacağız. 15 Temmuz darbesine direnirken can verenleri unutmayacağız. Selo denen edepsizin Kürt kardeşlerimizi sokağa dökerek Yasin Börü'lerin ölümüne neden olan attığı adımı unutmayacağız. 

Daha önce meydanlarda verdikleri sözü tutmayanların dağıttıkları vaatleri üzerine beton dökeceğini biliyoruz. Sizlerden 14 Mayıs'ta karşımızdaki koalisyon masasını, bunlara emir verenlerle birlikte sandığa gömmenizi bekliyorum. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...