Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de Abbas ve Hamas Başkanı ile bir araya geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de Abbas ve Hamas Başkanı ile bir araya geldi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama yapıldı.

Türkiye'nin Filistin meselesinin çözümünde yönelik yoğun diplomatik çabaları devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki üçlü görüşmesi, basına kapalı gerçekleşti.

FİLİSTİN MESELESİ ELE ALINACAK

Görüşmede İsrail'in son dönemde Batı Şeria'da artırdığı baskılar ve Filistin-İsrail çatışmasında 'iki devletli çözüm' meselesinin ele alınması bekleniyor. 

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı.

Erdoğan'ın, Abbas ve Heniyye'yi Ankara'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği belirtilen açıklamada, Erdoğan'ın, Filistin'in, Türk halkının gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu ifade ettiği kaydedildi.

BİRLİK VURGUSU

Erdoğan'ın görüşmede, İsrail güvenlik güçlerinin ve yerleşimcilerin saldırıları sonucu şehit olan Filistinlilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediği de aktarılan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Filistin halkının birlik ve beraberliğinin önemine dikkati çekerek, Filistinliler arasındaki bölünmüşlüğün, barış sürecini baltalamak isteyen aktörlerin işine yaradığını belirtti.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gazze'ye uygulanan ablukayı kabul etmediklerini belirterek, Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini vurguladı."

ERDOĞAN-ABBAS DÜN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Külliye'deki görüşmenin ardından ortak basın açıklaması düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında Filistin'e desteğin devam edeceğini belirterek, "Bölgedeki kalıcı barış iki devletli bir çözümdedir." dedi.

Filistin lideri Abbas ise BM kararlarına dikkat çekerek İsrail'in kurallara uymadığını altını çizdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...