Son dakika: İYİ Partili Türkkan ve CHP'li Başarır fezlekeleri için hazırlık komisyonu kararı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: İYİ Partili Türkkan ve CHP'li Başarır fezlekeleri için hazırlık komisyonu kararı

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, yakın zamanda fezlekeleri Meclis'e gelen İYİ Partili Lütfü Türkkan ve CHP'li Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlık dosyaları için hazırlık komisyonu kurulmasına karar verdi. Öte yandan komisyonun CHP'li üyeleri toplantıya katılmayacaklarını açıkladı.

Anayasa Adalet Karma Komisyonu, CHP milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti milletvekili Lütfü Türkkan hakkında dokunulmazlığın kaldırılması istemiyle hazırlık komisyonu kurulmasına karar verdi.

Hazırlık komisyonu üyeleri, Emine Gözgeç, Ali Özkaya, İbrahim Halil Fırat, Abdullah Koç ve Alpay Antmen'den oluşacak.

CHP'DEN MECLİS'TE PROTESTO

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlık dosyalarının görüşüleceği Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu toplantısına katılmayacaklarını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yargılandığı mahkemede yaptığı konuşma ve mahkeme heyetinin üzerine yürümesi, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında da kardeşi şehit olan bir vatandaşa sinkaflı küfür etmesiyle sebebiyle soruşturma açılmış, iki milletvekilinin haklarındaki fezlekeler TBMM’ye gönderilmişti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...